ВходЗащо някои хора са толкова чаровни?Публикувано на: 02.08.2015

Превод: Лиза Млечкова

 

Срещал ли си някога хора, които букално са очарователни? Предполагам не си могъл да разбереш какво толкова уникално има в характера им, но то просто те кара да искаш да се намираш около тях. Най-вероятно те са притежавали, ако не всички, то поне някои от тези качества.

 

1. Те се отнасят към останалите с уважение. Чаровните хора смятат всички за равни и се отнасят с тях подобаващо. Най-вероятно причината поради която някои хора ти се струват толкова очарователни е просто това, че не си свикнал да се отнасят с теб толкова добре. Истината е, че ти заслужаваш такова отношение, но единствено те забелязват това и точно затова ти си привлечен от тях.

 

2. Те предразполагат към по-дълбоки теми на разговор. Чаровните хора не губят времето си в обикновени разговори. Те знаят, че единственият начин наистина да се сближат с някого е като разберат неговите чувства, интереси и мечти. Това им дава много по-дълбок изглед към света около тях, който пренасят и във връзките с останалите.

 

3. Те се насочват вниманието си единствено върху теб самия. Освен избягването на безсмислените разговори, чаровните хора се фокусират изцяло върху разговора с теб. Те не се разсейват от телефоните си или предаването, което дават по телевизията. Винаги се чувстваме добре, когато някой ни изслушва, а чаровниците взимат това предвид всеки път, когато разговарят с теб.  

 

4. Те не се опитват да доминират в разговора. Както споменах, чаровните хора задават доста въпроси. Въпреки това, те знаят кога да изкажат собственото си мнение, но и кога е време да те оставят ти да водиш разовора.

 

5. Те знаят каква е разликата между фактите и личното мнение. Имайки предвид това, че на чаровните хора им пука относно това какво имат да кажат останалите, те приемат мнението ти и са отворени за различни теми по време на разговора. В същото време, те не пропускат да изразят и собственото си мнение, като не забравят, че то трябва да бъде придружено с достоверни факти.

 

6. Те изпълняват обещанията си. Всеки може да каже, че смята да прави дадено нещо след време, но чаровниците никога не си позволяват да не изпълнят дадено обещание. Освен това, те прикрепят към обещанията си и действия, за да покажат на хората около тях, че наистина им пука.

 

7.  Те са оптимисти и обичат живота. Чаровните хора изпитват истински интерес към света около тях, който споделят с всеки човек, когото срещнат. Техният оптимизъм се предава и на останалите. Причината чаровните хора да са толкова привлекателни е това, че те успяват да окуражат останалите да се наслаждават на живота единствено с присъствието си.

 

Източник: http://lifehack.org/

 

WishBOX - Мечти в действие!