ВходЗа един проект и хиляди усмивкиПубликувано на: 28.07.2015

Автор: Ивелина Добрева

 

Маги е на 17 години и от няколко години учи в Берлин, а  Мартин е на 20 и страстта му са татуировките и пиърсингите. Това, което и двамата ги обединява обаче е желанието да подпомогнат на хора в нужда и да бъдат активни в обществото, в което живеят. 

Всичко започва с един проект на свободна тема от училище, който Маги получава преди една година. Вдъхновена от други  благотворителни кампании, тя се връща в България и заедно с Мартин създават проекта “We can do it”.  Идеята е с дадена сума, която младежите събират от джобните си, да закупят основни хранителни продукти и да ги раздават на хора в нужда. Освен храна доброволците раздават и дрехи на нуждаещите се.

 

Започнахме в приятелска компания от 6 човека и в момента сме 16. Организирали сме 5 срещи в София и сме усмихнали и подпомогнали много бездомни. - споделя Маги. 

 

 

Освен в София, Маги провежда нещо подобно и в Берлин – градът, в който учи.

 

Събирах консервирана храна от ученици от 9 и 10 клас и след това я предавах на американска църква, която организира всеки петък шведска маса за бездомните.  Хората там бяха много мили и се зарадваха, че им помагаме.  

 

Обратно в София, доброволците продължават да събират още последователи, които са готови да помогнат. 

 

 

Някои от групата използваха спестените си пари и ги влагаха в проекта. С тях набавяме продукти от първа необходимост. – добавя Мартин – Искаме  да мотивираме младите и да оправдаем нападките, че в 21 век тийнейджърите си губят времето с безполезни неща. Важно е да се подкрепяме взаимно, няма нищо по-хубаво от усмивките, които оставяме у хората.

 

 

Чрез тези срещи и разговори с бездомни, ценностната ни система и мироглед на всички участници се промени, тъй като се запознахме с различни житейски истории и съдби. Фактът, че една година по-късно все още имаме желание да се занимаваме с проекта показва, че за всеки от нас това е било полезно преживяване и урок -  обясни Маги.

 

Всеки който иска да се включи в доброволческата кампания е добре дошъл.

 

Хората  могат да помогнат конкретно на нашият проект с  техния ентусиазъм и съпричастност, а ако имат желание могат да се присъединят към групата. Няма значение дали ще е с пари или ще изпратят дрехи, всяка помощ е от значение. 

 

Фейсбук страницата на проекта We can do it , а тук са на Маги и Мартин.

 

 

WishBOX - Мечти в действие!