ВходНяма значение какво ще направиш, когато започнат 20 - те ти годиниПубликувано на: 22.07.2015

Превод: Съни Димитрова

 

Няма значение дали скиташ из различни континенти, или си открил място, което да наречеш свой дом. Ако намериш любов – пропилей я, прави всичко, което обичаш или пък обичай това, което правиш.  Няма значение дали купонясваш докато цялото тяло те заболи, или спираш на 20-тата минута, за да си починеш. Няма значение дали ще поемеш по пътя към твоята мечтана работа, или ще зарежеш всичко, за да опиташ нещо ново. 

 

Няма значение какво ще направиш, когато си на 20. Единственото нещо, което има значение, е какво ще направиш днес. Важното е, че през следващите 24 часа се потапяш в своята идентичност, а не в тази на някой друг.

 

Често откриваме себе си в идентичността на някой друг. В щедро харесаните снимки на профила, егоистичните прогнози, напразно празнуваните постижения, които разяждат нашето самочувствие.  Често откриваме себе си в изображението на перфектния 20-годишен някой си, който също като нас, мисли, че не губи нищо от това загадъчно и уж краткотрайно десетилетие.  Някой, който усеща, че винаги има нещо, което трябва да направи, винаги има пари, които да се изхарчат, някъде, където да се отиде и енергия, която трябва да се изразходва.  Споделяме мечтите си до момента, в който не знаем как да се почувстваме удовлетворени.

 

Интернет пространството е натъпкано с думи, които ни казват какво да правим през 20-те си години. Ние си правим труда да разпространяваме съзнанието си, въпреки мимолетното време, с което разполагаме, за да си припомним, че няма да имаме тази свобода, тези тела, тази енергия, завинаги. И като резултат има някои дейности, които по-добре да извършим сега, отколкото никога да не направим. Това има смисъл, но посланието е усукано.

 

Няма нищо по-интуитивно от това да живееш своя собствен живот пълноценно.  Няма нужда да правиш нещата, които смяташ за нередни и не ти допадат. Ако не подкрепя здравето, щастието и връзката ти, то тогава не е от съществено значение.

 

Милиони хора са живели щастливо и са умирали спокойно, без да правят това, което са правили другите, или защото така им е било казано. Това което казвам е: прави това, което те кара да се чувстваш щастлив и забрави за другите. Сериозно. На кой му пука какво прави твоята приятелка? На кой му пука какво прави това момиче в клас, какво прави братовчед ти? Точно за това говоря. Не знаеш дали е толкова забавно, колкото изглежда. Сред смачкващото влияние на социалните медии, в ерата на визуалното възприятие и конструираните идентичности, трябва да запомним, че това, което е добре за някой друг, може да не е добре за нас самите.

 

Източник: http://thoughtcatalog.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!