Вход5 начина по които трябва да започнеш да мислиш, ако искаш да си щастливПубликувано на: 20.07.2015

Превод: Съни Димитрова

 

Успехът и изпълнението не трябва да са толкова трудно постижими, колкото ти си представяш, че са.

В много случаи истинската промяна трябва да се случи в твоето собствено поведение. Тези принципи могат да ти помогнат в промяната на мисленето ти. След тази промяна нови възможности ще изкочат, ето как:

 

1. Премахни себе си от уравнението

 

Най-доброто място да започнеш, когато искаш да постигнеш успех, е да спреш да търсиш толкова упорито в огледалото. Нарцисизмът е истинският убиец при желанието за постигане на повече, защото пропускаш да включиш други хора. Ти си „само в начинанието, за да спечелиш“, а това причинява проблем. Кой се справя по – добре, човекът, който гребе сам в една лодка или човекът, който разрешава и на другите в лодката да гребат заедно с него?

 

2. Никога не се обиждай  

 

Да не се обиждаш е чисто изкуство. Ще трябва да поработиш над това. Всички ние имаме слабост да отвръщаме на критиката и да се обиждаме от нея, избягвай това. Обръщайки внимание на отрицателната обратна връзка може да те обърка тотално и да убие инерцията, която си набрал към успеха. Хората, които не се засягат постигат голям успех, живеят по-дълго и са много щастливи.

 

3. Давай повече отколкото взимаш

 

Чувал си го много пъти, сигурна съм – „давай повече отколкото взимаш“, защото може и да ти се върне двойно, защо не и тройно? Даващите имат много повече истински, дишащи приятели, не от онзи фалшив тип приятели във Фейсбук. Ако искаш да чувстваш добре, давай на другите и гледай как те те подкрепят в трудните ти моменти.

 

4. Прегърни промяната

 

Трябва да хванеш ръката на промяната и да я задържиш. Трябва да се стремиш към нея. Когато се бориш с промяната тя има обратен ефект – смазва те и те оставя да се давиш в басейна на съжалението. Когато промяната те прегърне и ти всъщност се постараеш тя да се случи, усещаш предизвикателството, което тя ти поднася. После те облива страхотното чувство от постигнатия успех.

 

5. Признавай грешките си

 

Можеш да правиш грешки толкова често, колкото змията си сменя кожата. Когато го направиш ще видиш, че грешките се повтарят доста често и те пързалят. Признавай ги и се постарай да ги приемаш. Попитай другите да посочат къде грешиш – питай, за да знаеш дали грешиш и някъде другаде. С признаването на грешките успехът сам ще доприпка при теб, ще си по-добър във всяко едно начинание.

 

Източник: https://www.themuse.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!