Вход10 забавни поста в Туитър, които показват, че децата днес си нямат никаква идея за старите технологииПубликувано на: 18.07.2015

Превод: Съни Димитрова

 

Технологиите ни позволяват да комуникираме по-лесно, но също така издига бариери, които пречат на разбирането. Светът се променя толкова бързо, че това което е било познато до преди месец, вече е забравено.

Тези туитове перфектно илюстрират лингвистичната разлика между възрастни и деца. Имате ли някакви предложения относно някоя фраза, която младото поколение, от 10, 11 годишни, просто не схваща? Прегледай туитовете които сме подбрали или пък постни някой авторски. 

 

Дъщеря ми туко що ме попита защо казваме "Затвори телефона", чувствам се на 90 години

 

Когато погледна назад се сещам, че си представях бъдещето с летящи коли, а не как викам на децата си "Лаптопът не е с тъч скрийн!"

 

2 годишното ми дете може да работи с дистанционното на телевизора, но не може да си уцели устата, когато яде спагети

 

Туко що изгледах "Обичам Луси", а 5 годишният ми син ме попита: "Мамо, какво не е наред с телевизора? Къде отидоха всички цветове?"

 

90 % от модерното родителство е да държиш децата далеч от смартфона си

 

Дете: Почти съм на 13, може ли да си направя акаунт в Туитър?

Родител: ХАХАХАХАХАХ

Дете: .. 

Родител: Не.

 

Саркастична майка: "Доволна съм, че плащам по 200 долара за кабелна. Децата я използват за прикритие докато са на Ай Падите си.

 

"Джак, качи се горе и си вземи iPhone-a 55", така представя живота си 5 годишният ми син

 

На сина ми му отнема по 20 минути всеки път, за да открие къде са обувките му. Това е така, защото не са пред телевизора или на видео играта, която не спира да играе.

 


Източник: http://www.boredpanda.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!