ВходКак, без да осъзнаваме, проваляме живота си?Публикувано на: 29.06.2015

Превод: Лиза Млечкова

 

Разбери, че животът ти не е права линия, нито пък график с всички твои постижения. Всичко е наред, ако не намериш идеалната за теб работа, не печелиш достатъчно пари и не живееш комфортно на тази или онази възраст. Всичко е наред, ако притежаваш гореспоменатите  неща, стига да разбереш, че ако не успееш да се ожениш преди да навършиш 25, не успееш да станеш вицепрезидент преди 30 или, ако дори не се чувстваш щастлив на дадена възраст, светът няма да те осъди. Позволено ти е да се откажеш, позволено ти е да откриеш това, което те вдъхновява.

Дадено ти е достатъчно време, за да правиш всичко, което желаеш, но мисля, че доста често забравяме това. След като завършим средното си образование избираме място в което до продължим обучението си просто, защото смятаме, че това е правилното нещо, което трябва да направим. След това започваме да работим работа, която дори и да не ни допада, се принуждаваме да харесваме, защото в крайна сметка трябва да се издържаме по някакъв начин.

Правим следващата стъпка и следващата, мислейки си, че изълняваме някакъв списък свързан с начина на живот, който трябва да водим. И един ден се събуждаме депресирани от постоянния стрес на който сме подложени. Чувстваме се под напрежение и не можем да разберем защо. Точно така и проваляме живота си.

 

 

Проваляме живота си, избирайки грешния човек. Защо повечето от нас са обзети от мисълта да бъдат с някого? И защо сме очаровани от идеята да бъдем „нечии” , а не „някои”? Повярвай ми, когато ти кажа, че любовта, която се основава на нуждата ни да заспиваме близо до някого, любовта, от която изискваме дадени удобства, любовта, в която търсим единствено вниманието на отсрещния човек, е любов, която няма да ни вдъхнови да се събудим в 6 сутринта с желанието да извикаме пред всички колко истински щастливи сме.

Стреми се да откриеш типа любов, която ще те мотивира да бъдеш нещо повече. „Но аз не искам да бъда сам” казват много от нас. Бъди сам. Спи сам. Разхождай се сам. Ще осъзнаеш, че не се нуждаеш от никой друг освен теб самия, ще разбереш какво те вдъхновява, какво искаш от живота и когато срещнеш правилния човек, ще си сигурен в това, защото ще си достигнал момента, в който си станал достатъчно независим, за да знаеш кое е правилно за теб и кое не.

Проваляме живота си, сравнявайки се с останалите. Броят на последователите, които имаш в Instagram не определя стойността ти на човек. А парите, които притежаваш не оказват влияние върху това каква е интелигентността ти и дали се чувстваш щастлив или не. Попадаме в капана на на това какво харесват приятелите ни и кого следват половинките ни, и в края на деня това не само проваля живота ни, но и унищожава нас самите като личности. То създава в нас нуждата да се чувстваме значими и в много случаи, в стремежа си да го постигнем , ние забравяме истински важните неща в живота.

 

 

Проваляме живота си, опитвайки се да показваме, колкото се може по-малко чувства. Всички се страхуваме да кажем повече от необходимото, да чувстваме твърде много. Няма нужда да отричам, че изразявайки чувствата си към някого, уязвимостта ти значително ще се увеличи, но в това няма нищо срамно.

Съществува нещо изключително в момента, в който забравиш за всички рискове, които съществуват и решиш да бъдеш честен с хората, които значат много за теб. Кажи на онова момиче, че те вдъхновява. Кажи на майка си, че я обичаш пред приятелите си. Спри да бъдеш толкова затворен в себе си и ще видиш как пред теб ще се появятвъзможности, за които дори и не си подозирал.

Проваляме живота си, примирявайки се с него. В края на деня трябва да си развълнуван от самия факт, че си жив.

Когато се примиряваш с каквото и да е по-малко от това, което искрено желаеш, унищожаваш всяка възможност живееща дълбоко в теб и по този начин изневеряваш  не само на себе си, но и на собствения си потенциал.

Следващият Микеланджело би могъл да стои пред лаптопа си пишейки фактури, защото това му доставя необходимия доход, не му коства особени усилия и в крайна сметка той просто се примирява със съдбата си. Не позволявай на това да ти се случи.

Не проваляй живота си по този начин. Животът и работата, както и животът и любовта не само зависят един от друг, те са тясно свързани. Трябва да се стремим да вършим нещо изключително и да открием изключителна любов. Само и единствено тогава можем да твърдим, че сме постигнали нещо невероятно.

 

Източник: http://thoughtcatalog.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!