ВходТайната на водатаПубликувано на: 22.06.2015

Автор: Сиси Василева

 

Водата е нещо без което не можем. Вселената, планетата, всички живи организми не могат да съществуват без вода. Замислял ли си се някога как въздейства водата над човешкия организъм? Наскоро гледах документален филм ,,Тайната на водата, която е жива‘‘ с подзаглавие ,,Водата помни‘‘. Хората са направили наистина доста вълнуващи проучвания и експерименти. Ще споделя тези, които ми направиха най-силно впечатление.

 

Установено е, че в остров Окинава, Япони,я хората не боледуват, защото пият природна вода. Самата вода съдържа органични минерали от удивителни коралови острови. Тези хора са поставени в рекордите на Гинес.

 

 

Най-общопризнатото място е Хомзакут, в планините на Афганистан, хората живеят безкрайно години (около 100 години). Учените се чудели на какво се дължи това, тъй като условията на живот там били ужасни. Причината била в това, че пият вода със съвършено различен характер, тя изтича при топенето на ледниците по стръмните склонове. По пътя кристалните ручеи набират енергия от Слънцето и камъните, попиват информация за особености на почвата, формирани от минералите и рудните пластове. Японският учен Емото показва снимки, които откриват невероятното разкритие.

 

 

Спрямо музиката, която пуснат или написаните думи оставени близо до водата молекулите на водата се променят и погледнато през микроскоп образуват прекрасни картинки от кристални форми. Водата реагира различно на включен компютър и телевизор като сменя кристалите си в различна форма. Емото казва: ,, Когато пишем дума на листа и го доближим до водата, виждаме, че кристалите ѝ се променят. Това означава, че водата се изменя под въздействието на честотите, които свързваме с тази дума.‘‘ Той прави експеримент като пише на колба с вода ,,Ти си добър‘‘; ,,Ти си глупак‘‘; ,,Ти си красив‘‘. И при всяка дума кристалите се видоизменят според написаната дума. Ако искаш да научиш повече за това може да прочетеш книгата: ,, Тайните послания на водата‘‘ на Масару Емото. В лабораторията на Леонид Извеков водата слуша Лунната соната, Вивалди, хардрок и според музиката, променя своята форма.

 

 

Факт е, че човек съдържа 80% вода. При загуба на 2% от течността се появява жажда. При 10 на 100 халюцинации. При загуба на 12% настъпва смърт. Тя е отражение на физическото ни здраве и емоционалната душа. Видът на потоци вътре в теб определя твоят характер. Водата улавя най-малките изменения в настроението ти. Всяко твое състояние е поток на вибрации. Най-светлите от тях се раждат от любовта. Нейното могъщество е заложено в самата дума. Колкото е по-древна думата, толкова повече сила има, смята съвременната наука.

Говорейки с водата ти все едно говориш със себе си чрез огледало. Чрез диалога с нея човек поправя и утвърждава самият себе си. Не можеш да скриеш лоши мисли или да я измамиш с лакателства. Тя усеща добротата и нежността. Ако улови зло или раздразнение, водата в човешкият организъм ще се промени.

Сега разбирам, защо баба ми винаги ми казваше, когато сънувам кошмар да го разкажа на водата във мивката, да я оставя да изтече и накрая ще изтрие лошите спомени от съня. Тя винаги ми казва, че водата помни думите и лекува душата и сърцето. Също така ми казваше, че като искам силно нещо или искам да открия щастието, да отида някъде където мога да слушам водата и да и разказвам своите желания.

 

WishBOX - Мечти в действие!