ВходКак да си починеш след дълго учене?Публикувано на: 20.06.2015

Автор: Цвети Петкова


Предполагам, че сега, в края на учебната година, с тези изпитвания, оформения, матури или сесии сигурно си капнал и не можеш да прочетеш и ред повече от учебника. Не се притеснявай, не само ти си така. Ето затова ще ти кажа няколко лесни начина да си починеш и да се настроиш положително за лятото.

 

Малко филми

Може често да казават, че няма нищо стойностно във телевизията, филмите и сериалите, но дори и най-големите скептици не могат да отрекат, че има филми, които просто чупят всяка скала. Разбира се аз не разбирам от такива неща, а и според мен всеки си има филми, които му харесват само на него, и само те го успокояват и изкарват от реалността. Или пък си имат любим сериал, който превъртат непрекъснато, докато чакат новата му серия или сезон да излезе. Затова ти препоръчвам да си намериш подобен филм или сериал, който да те завладее и да се отърсиш от стреса за момент

 

Книги

Книгите са тези, които развиват нашето въображение и ни карат да мислим. Те образоват, дори да са с най-лошо написания сюжет или измислени герои. Карат те да освободиш собственото си въображение и да се развихриш докато очите ти пълзят по редовете. Намери си някоя страхотна книга, защо не поредица, и започни лека полека да се отпускаш.

 

Спорт

Може да ти се струва странно, но спорта е добро място към което да насочиш енергията. Той даже те зарежда с още повечеи в същото време подържаш тялото си силно и здраво. Един джогинг всяка сутрин, малко каране на колело или един час прекаран в басейна понякога правят чудеса с нервите и после се чувстваш в пъти по-спокоен.

 

Приятели

Доказано е, че приятелите са най-добрият лек не само за след дългото учене, но и за всичко останало. Ако имаш проблем те са там до теб и са готови да го решат заедно с теб. Или са готови веднага да те разведрят и да те разсмеят с някоя глупост, или пък да те накарат ти да направиш някоя след което да се смеете заедно. Затова понякога просто трябва да се оставиш в техните ръце.

 

Хоби

Понякога най-добрият лек е да останеш сам с твоето най-любимо занимание. Да се концентрираш върху това, което искаш да постигнеш дори и да е малко, защото след време хобито ти може дори да се превърне в твоята работа. А няма нищо по-хубаво от това да работиш нещо, което искаш и да се радваш, че имаш още и още работа.

 

Ето това са няколко интересни начина с които можеш да подобриш настроение и да успокоиш нервите си след дългото залягане над учебниците. Надявам се да съм ти помогнала. 

 

WishBOX - Мечти в действие!