Вход5 начина да повишим самочувствието сиПубликувано на: 09.06.2015

Автор: Лиза Млечкова


В продължение на целия си живот, ние се стремим да се научим да приемаме себе си такива, каквито сме. Понякога това се явява доста трудно, но усилията определено си заслужават.

Преди да ти дам няколко идеи, които ще ти помогнат да повдигнеш самочувствието си, искам да споделя, че според мен най-добрият начин да повишиш увереността в себе си е като напрестанно работиш над себе си. Човек постоянно се променя, но единствено от него зависи в каква посока ще се случи това.

 

1. Намери каквото и да е занимание, което да ти носи радост и удовлетворение

Когато правиш това, което наистина ти доставя удоволствие е доста вероятно то да се превърне в смисъла на живота ти, а и чрез него получавш увереност в себе си. Когато човек открие признанието си и се занимава с любимото си нещо, той живее щастливо и отключва много способности и таланти, за които дори не е подозирал. По този начин е по-трудно да се появят проблеми със самочувствието ти.

 

2. Планирай бъдещето си

Постави си достижими цели, разбери какво е нужно да направиш по пътя на осъществяването им и се заеми още сега- това е ефективен начин, както да постигнеш успех, така и да придобиеш самоувереност. Не отлагай всичко за утре и не обмисляй нещата повече от необходимото, защото така само ще започнеш да се съмняваш и да си намираш оправдания.

 

3. Преодолей страховете си

Страхът е основният разрушител на самоувереността ти. Старай се, колкото се може по-често да вършиш неща, от които изпитваш страх, но в същото време избягвай глупостите, като неоправданите рискове в някои ситуации. Възможно е да се окаже, че преодоляването на страховете ти е най - добрият начин да постигнеш успех.

  

4. Забрави негативните мисли

Това, което мислим, се превръща в това което ни се случва. Мислите формират бъдещето ни. Мислиш ли негативно, привличаш негативни емоции, както и обратното, изпълнен ли си с позитивизъм,  ще привлечеш положителните  преживявания .

 

5. Обичай себе си сега и винаги

Ти си уникален човек, с уникални качества и способности. Ти имаш изключителна роля и място в живота. Осъзнаването на това значително ще повдигне самочувствието ти, не мислиш ли? Затова никога не чакай да настъпи мига, в който ще заслужиш собствената си любов, по простата причина, че е много вероятно това никога да не се случи. Направи всичко възможно да приемеш факта, че втори като теб няма и това те прави повече от специален.

 

Източник: http://esoteric-land.ru/

 

WishBOX - Мечти в действие!