ВходНакажи възрастните с добър примерПубликувано на: 06.06.2015

Автор: Ивелина ДобреваЗа четвърта година конкурсът Reporteen те предизвиква. Тази година идеята е да накажем възрастните за всички странни и нелогични неща, които правят, като вземем нещата в свои ръце. Какво имам предвид? Ами, виждал ли си велоалеи които свършват в нищото, или стълб по средата на улицата?  Явно на възрастните не им правят впечатление подобни неща, или поне не достатъчно, за да ги оправят. Нека им покажем, че ние можем да се справим по-добре с проблемите, които ни заобикалят.  

 

От 2012 г. Reporteen раздава награди на най-креативните тийнейджъри. Целта на тазгодишния конкурс е да те предизвика да влезеш в света на възрастните и да се справиш с проблемите им. Идеята е да организираш или подкрепиш кауза, която да поправи някои от “грешките” на възрастните. И преди да ти покажа трейлъра, ще те запаля още малко като ти кажа, че победителят в конкурса ще получи 1000 лв., с които да реализира своята идея.

 

 

За да участваш трябва да качиш клип с идеи за това как можеш да промениш зaобикалящата те среда. Например, ако пясъчникът пред блока ти е толкова стар, че вместо в нeго децата копаят в бордюра, можеш просто да направиш нов. Или пък ако игрището пред вас е толкова разкопано, че след всеки дъжд се събират локви и няма как да играете, можеш да използваш спечелените пари, за да го поправиш. 

 

Идеята на конкурса е страхотна, защото ти дава възможност да промениш нещата, които те дразнят и да помогнеш на възрастните.

 

Как се кандидатства?

– запиши кратък видео клип (до 3 мин), в който разкакваш за проекта, който искаш да осъществиш със спечелените пари.

- След това се регистрирай  тук и качи видеото на тема “Каузи, които променят средата” до 15 октомври 2015 г.

- До участие ще бъдат допуснати само клипове, които са придружени с качена сканирана първа страница от ученически бележник или ученическа лична карта на потребителя.

 

Наградите са два вида – на публиката и на журито. Наградата на публиката  ще бъде връчена на потребителя, който събере най-много харесвания на клипа си в сайта. А тази на журито  ще бъде обявена допълнително  до 1 ноември 2015 г. Журито е съставено от хора, чиято професия има пряка връзка с образованието, подкрепата на каузи или са част от участващите в проекта.

 

Повече информация можеш да намериш на официалния сайт на конкурса