Вход3-ма човека доказали, че невъзможното е възможноПубликувано на: 31.05.2015

Автор: Лиза Викторова


Повечето хора преминават през етапи от живота си, в които имат чувството, че всичко към което сa се стремили, е обречено на провал. Когато отчаяно се опитват да постигнат желаното, но по някаква странна причина всеки път то се изплъзва, сякаш умишлено, за да ни докаже, че единственият начин към осъществяването на мечтите ни, е чрез готовността ни да погледнем към неизвестното не със страх, а с искрица надежда и  огромно количество целеустременост.

В историята можем да открием безброй примери за това как желанието към успех е готово да се противопостави на малката възможност за постигането му.  Ще те запозная с няколко човека, чиито качесва ме вдъхновяват да се стремя към нещо повече и ми доказват, че преследването на мечтите е едно от малкото неща, придаващи смисъл на живота ни.

 

 

Коко Габриел Шанел - създателка на марката Chanel, основателка на „малката черна рокля“, жената, бореща се за правата на жените в един „мъжки свят“. Но истината е, че  зад всичко, което ни е известно за модната икона се крие едно момиче, изоставено от баща си, принудено да живее в манастир и душевно сломено в много ранен етап от живота си.  

Въпреки това, тя решава да  събере целия кураж, който таи дълбоко в себе си и не позволява на тежкото си  детство да попречи на сбъдването на мечтите и. Коко Шанел не само завинаги остава като революционер в света на модата. Не, тя доказва на висшето общество, че едно крехко на вид момиче може да завладее света чрез стремежа си към съвършенство, изключително силната си воля и независимостта си, която предава на жените и днес.

 

 

Стив Джобс, чиято биография четох преди няколко години, ме завладя с начина си на мислене още от първите страници.  Той не само притежава качествата на истински лидер, но и съумява да ни  накара да повярваме в, това че всеки един от нас притежава нужния потенциал за постигане на мечтите си, стига да повярва.

Изоставен от родителите си още при раждането, Стив бива отгледан от приемните си родители и сравнително рано осъзнава, че е длъжен да промени света. Създавайки “Apple” в гаража на родителите си, с много труд и перфекционизъм, той успява да превърне компанията в една от най-влиятелните в света, а името си - в нарицателно за успех.

 

 

Не бих могла да пропусна да спомена и Ане Франк, превърнала се в една от най-известните холандски писателки, при това едва на 14. Мислено се връщам към времето на Втората световна война, когато тя е живяла.

Имайки предвид, че е еврейка, се подразбира, че е обречена на изключително трагична съдба. Въпреки това, Ане мечтае, пише и искрено вярва. Когато всеки евреин е изгубил и последната си надежда, тя пише тайния си дневник, мечтаейки един ден той да бъде публикуван, а тя самата да се превърне в известна писателка.

Продължава да вярва до края на своя кратък живот, но така и не успява да разбере за популярността, която придобива и милионите сърца, които разчувства, след като дневникът и наистина бива намерен и публикуван, а мечтата и се осъществява.

 

Това което обединява гореспоменатите хора, е тяхното огромно желание да превърнат мечтите си в реалност.

Така че, не се задоволявай с нищо по-малко от това, което искрено желаеш. Моментът, в който решиш да погледнеш отвъд това, което преди си смятал за невъзможно, ще се превърне в началото на най-вълнуващата част от живота ти.

 

WishBOX - Мечти в действие!