ВходГледната точка на Плами Димитрова за училището (+ видео)Публикувано на: 19.05.2015

Автор: Ива Ненова


Днес за училище ще ни говори българската booktuber-ка Плами Димитрова! С помощта на това интервю ти ще разбереш какво е booktuber (ако още не знаеш), какво мисли Плами Димитрова за училището, по кои предмети е най-силна и най-слаба и още много други неща.

Ако след тази статия искаш да видиш какво е booktuber-ство, можеш да влезеш в youtube канала на Плами Димитрова - LoveLife&Books

 

1. Харесваш ли училището?

Да, това е място, на което се учим на много неща. Нямам предвид учебните предмети, а някои чисто житейски уроци. Сега не мога да си кривя душата. Има дни, в които наистина предпочитам да си остана в леглото пред това да отида и да уча за размножаването при земноводните, но кой ли ме пита? 

 

2. Кой е предметът, по който си най-силна в училище?

По литература. Обичам я. Този предмет съчетава в себе си любимите ми неща - да чета и да пиша. Харесва ми и че ни кара да търсим и вникваме в смисъла на дадена творба.

 

3. Кой е предметът, по който си най-слаба в училище?

Информатика. Не я разбирам и съответно не я харесвам, което е лошо за мен, като се има предвид, че това е вторият профилиращ предмет, който гимназията ми ме кара да си "избера".

 

4. Според теб важно ли е колко добре се отнасят учителите към децата, за това те да могат да разберат материала по-лесно?

Разбира се, връзката между учител и ученик не е еднопосочна и много учители трябва да разберат това. Когато един учител предразполага учениците си и им поднася информацията по един интересен и достъпен начин, няма как те да останат безразлични.

 

5. Ако трябва да бъдеш учителка за един ден, то по какво би преподавала?

Може би по физическо, защото самата аз знам колко добре идва то след 3 часа математика да кажем .. А и аз като цяло съм спортна натура и мисля, че бих се справила сравнително добре.

 

 Ето и последният клип на Плами

 

 

6. Кой според теб е най-полезният сайт за ученици и/или студенти?

Ами, аз като цяло не съм много добре запозната с тези сайтове, защото не съм ги използвала . Мисля, че на един-два пъти ми се беше налагало и май се казваше neznam.bg.

 

7. Би ли станала учителка след време?

Човек никога не знае, но не мисля.

 

8. Ученето важно ли е? Ако да, защо?

Разбира се, че е важно . Трябва да се стремим всеки ден да научаваме по нещо ново . Това само може да ни обогати. Колкото и да е банално, наистина човек се учи докато е жив и светът не би бил същия, ако това не беше така.

 

9. Добър ученик ли си?

Ами сега като трябва да се замисля, май да.Имам си моите слаби места, но пък не са нещо фатално, така че направо съм си доста добра ученичка.

 

10. Обичаш ли да четеш книги и ако да, какво те вдъхновява да ги четеш? Кои са ти любимите жанрове?

Не обичам, обожавам да чета ! Всяка книга сама по себе си е вдъхновение и начин да се потопя в съвсем различна атмосфера. Колкото до жанровете, аз чета всичко. От биографии през фентъзи, романтични, приключенски, криминални до исторически. Ако трябва да изтъкна нещо, ценя много класиките.

 

11. Разкажи малко за booktuber-ството, канала си. Как започна всичко? Какво да очакват феновете ти от теб? Дай им няколко съвета.

Booktuber-ството е нещо ново и не до толкова познато на българската аудитория. Booktuber-ите са хора, които правят клипове за книги, като се стараят да ги представят по възможно най-вълнуващия и привлекателен начин. Правят се ревюта на книги, също и така наречените тагове, отново обвързани с тази тема. Общо взето това е нещо изключително интересно, според мен, за любителите на четенето. Аз имам такъв канал и всичко започна от факта, че съм много запалена по този тип клипове.

Гледам много американски и английски booktubers и реших, че нещо толкова стойностно трябва да намери своето място и в България. В момента booktuber-ите в България сме малко, но все повече хора ми пишат, че клиповете ми са ги вдъхновили да си направят такъв канал. Това ме кара да се чувствам истински щастлива и тук е моментът да благодаря на всички тези хора.Благодаря!

 


BookTube канала на Плами можеш да видиш тук, а фейсбук страницата и тук.

 

WishBOX - Мечти в действие!