ВходЗаедно в час - пътят на младия човек към успехаПубликувано на: 18.05.2015

Автор: Стоян Иванов

Снимка: zaednovchas.bg


‘’Заедно в час’’ е програма подготвяща млади и амбициозни хора за учителската професия, осигурява достъп на всяко дете в България до качествено образование, като насърчава и подготвя способни и амбициозни млади хора да бъдат мотивиращи учители и лидери в нашата образователна система и общество.Точна затова, аз реших да пиша за двама учители, преподаващи в нашето училище - готов продукт от програмата ‘’Заедно в  час’’. Една от тях се съгласи да направим интервю - Тя се казва Катя Гогова и е за първа година в програмата ‘’Заедно в  час’’, ето какво споделя с нас:

 

Какво представлява програмата ‘’Заедно в  час’’?

Програматацели да привлече младите хора към образованието и да даде равен шанс на всяко едно дете като го мотивира по по-нестандартен начин и изгради в него ясна представа за бъдещето му.

 

Какво научихте от програмата?

Научих,че е страшно важно да бъдеш точен и да организираш времето си до секундата, научи ме, че трябва да си поставя цел в живота която трябва да  следя неуморно.

 

Какво очаквахте от програмата  -натрупване на опит и/или едно незабравимо приключение

Опитът е наистина най-важен ,а точно него аз получавам всеки ден ,в разговорите с учениците и колегите ми.

 

Какво обичате най-много в учителската професия?

Контактът с млади хора, както и предизвикателството, което ме води до себеопознаването.

 

Очаквате ли, че ще продължите след втората година и искате ли това, всъщност?

В началото на годината категорично щях да кажа-ДА!, но днесвече не съм толкова категорична … ‘’Заедно в  час’’ не е само програма целяща да създава учители, тя учи човека на по-различно мислене, което всъщност я прави уникална и неповторима!

 


"Заедно в час" е една прекрасна програма с прекрасни учители, ако ти хареса това, което г-жа Гогова сподели, можеш да се запишеш за лятната академия на "Заедно в час". Тя се провежда от 27 юли до 13 август, всеки работен ден от 8:30 до 12:30 в 90 СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин", ж.к Люлин. Можеш да разбереш повече за академията тук.

 

WishBOX - Мечти в действие!