ВходДнес е международният ден на семействотоПубликувано на: 15.05.2015

Автор: Стоян Иванов

 

Знаеше ли, че 15-ти май е международният ден на семейството? Целта на празника е да отбележи хубавите и щастливи мигове, които преживяваме с най-близките си хора.

А защо да го празнуваме? Защото, честно казано, ние младежите, макар и с малки изключения, сме загубили връзката с родителите си. Таблетите и компютрите отдавна вече са заменили разговорите с тях. Признай си, че и ти си пренебрегвал желанието на баща ти да отидете до магазина, например, или не си обърнал внимание на майка ти, заради най-новата комютърна игра … Точно тези неща те отчуждават от семейството ти … Ето една мисъл, която може да си кажеш преди да заявиш –‘’Не!’’ или ‘’Чакай!’’:

 

Да имаш място, където да отидеш – това е домът. Да имаш някой, който да обичаш – това е семейството. Да имаш и двете – това е благословия!

 

Затова никога не забравяй:- да се обаждаш на семейството си, не само в тежки и трудни моменти за теб

- да не пропускаш семейни сбирки заради някой рожден ден на приятелка

- да казваш „Обичам те“, не само когато и ти се нуждаеш да получиш същото

- не пренебрегвай семейството заради други ангажименти, защото те няма да свършат

- семейството ще прости всичките ти грешки, независимо какви са те

 

А сега, ето някои идеи, как да отпразнуваш празника:

 

1. Просто си остани вкъщи и подари на семейството си внимание. Сподели им какво те вълнува напоследък и разбери същото за тях.

2. Направи празнична торта-Най-доброто семейство

3. Снимай се със семейството си, за да ти напомня, че следващата година пак ще трябва да го направиш- нека това бъде вашата семейна традиция

 

 

WishBOX - Мечти в действие!