ВходНяколко съвета как сънят ти да е по ободряващ, а сутрините не толкова мъчителниПубликувано на: 10.05.2015

Подбрал: Съни Димитрова

 

Лично аз, като човек, забравям постоянно. Не знам дали е от възрастта (което леко ме съмнява имайки се предвид, че съм едва на 17 години), но понякога си изяждам конскто заради това постоянно забравяне. Случвало ми се е дори да стана сутрин и да се сетя, че ако до 5 минути не изхвърля боклука, майка ми ще се събуди, ще види и ето ти трета световна война. Както и цялото това събуждане посреднощ заради забравени домашни, просто е адски досадно и натоварващо психиката. Затова съм ти подбрала 5 начина, чрез които малко или много да подобрим паметта и да спрем това така наболяло ззабравяне.

 

1. Планирай своите три най-важни задачи

Със сигурност записването на трите най-важни задачи, които да извършиш през утрешния ден не са най-релаксиращото нещо, но повярвай ми, утре сутринта ще ми благодариш. След като се събудиш с мъждив поглед и мъглив ум, веднага ще видиш кои са трите най-важни задачи, които трябва да извършиш. Ще станеш, ще се ободриш и ето ти на - ще трябва да изпълниш своите приоритети. Защо ли? Защото щом са на този лист значи предишния ден си оставил бележка на себе си, която гласи: "Това е важно и със сигурност трябва да бъде извършено днес." Вярваш или не, това си е чиста мотивация. 

 

2. Събери остатъка от ума си

Чувствал ли си се сякаш искаш да събереш и изхвърлиш всичките мисли, подозрения и притеснения от ума си? Просто да ги разкараш от там най-после и да заспиш като един напълно нормален човек. Вярваш или не, това се случва на почти всеки средостатистически човек, а единственото, което ти можеш да направиш е да събираш мислите си, които са мъждукали в мозъка ти през деня, в дневник. Така ще ти е по-лесно да прочистиш ума си, сякаш си споделил с някой всичики тревоги, отърсваш се дори от най-лошото и воаля, здрав сън и не до толкова напрегната сутрин.

 

3. Провери какво ще бъде времето и избери дрехите си

Колкото повече неща направиш вечерта, толкова по-малко ще ти останат да направиш през деня. С проверяването на времето и подбирането на дрехите за следващия ден дори ще ти остане време да отидеш да си купиш списание, да го прочетеш и да изпиеш една чаша от любимото ти кафе. Но този път вкъщи, на спокойствие, не по улицита. 

 

4. Релаксирай с любимото ти занимание

За финал - най-важното. За да си свеж на сутринта трябва да си отпочинал, а как по-лесно да отпочинеш още преди да си заспал? Разбира се, че с любимото ти занимание. Независимо дали това е четене на книга или гледането на поредния епизод на Game of Thrones или Grey's Anatomy, няма значение, важното е да те правят щастлив, да те отпускат, а останалото - сънят ще си свърши работата.

 

Източник: https://www.themuse.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!