ВходИ най - ниската точка е връхПубликувано на: 08.05.2015

Автор: Виктория Бочевкска

 

Още от малки родителите ни учат, че последното залче винаги се изяжда, за да няма по-силни от нас. Незнайно защо обаче, не ни казват, че ако залчето на някой друг е било по голямо някога и той ни победи днес, то земята ще продължи да се върти .. .Всъщност учат ни на културата да побеждаваме, но не и на тази да губим...Затова често виждаме достойни победители, но не и запазили достойнството си, победени. Има един факт, и той е, че всеки победител, преди да стане Победителят, е бил поне 15 пъти победеният по време на пътя към победата.

Пътят към постигане на целите е един, и ако той е лесен, то обикновенно не е правилният.

 

Обикновено, мястото на което се намираме и мястото, на което искаме да бъдем, се свързва от стълба по която ние трябва да се качим, стъпало по стъпало. (не става по парапета, запомнете го вече, от там се минава само ако пътя е надолу). Пътят нагоре е мускулна треска - умора, която носи прогрес, стълби, които с всяко изкачено стъпало те правят по-силен.

 

Ето първите четири основни стъпала, които всеки устремил се към целите си, изкачва.

 

Чертаеш пътя си ..

Помниш ли как като малки рисувахме къщичка с покривче и комин (комина беше задължителен), а пред къщичката винаги бяха “мама,тати и аз”. Това беше нашата проекция на света.

Нарисувай своята проекция за бъдещето си СЕГА, как изглеждат мечтите ти, нещо повече - започни да живееш в тях. Да, отделяй 5 минути от ежедневието си, за да мечтаеш.  А ти за какво мечтаеш?

 

Мечтата е връх, а пътят към нея започва в подножието….

 

Ако някога си си представял пътя към успеха, и той е бил пътуване в стъклен асансьор, то това навярно е било своебразна художествена измислица. Пътят е по стълбите, понякога аварийните.

Успяват онези, които никога не помислят да се откажат, изкачвайки се по тези стълби…

 

Провалите съпътстват успеха

Как се учим да караме колело? Верният отговор е - с падане! Истината е, че никой не се е научил да кара колело по книга, само с падане е възможно. С много падане, с много допири със земята и проблеми с гравитацията…

Така е и с мечтите ни, няма как да се научим да ги осъществяваме, ако не започнем на мига с действие…

 

Не е нужно да бъдеш като другите

Има толкова много други хора и никой като теб. Осъзнаваш ли, че всъщност всеки е напълно индивидуален и различен, еднакви сме само в това, че имаме различия .. Истинската личност на човек, е това, което се цени. Не се опитвай да си като другите, твоето бъдеще те чака и единственият човек, когото ще разпознае си ти, твоята истинска същност.

 

Това, което днес другите не правят, е онова, което утре другите няма да умеят..

Винаги помни това - тренировката, която другите пропускат днес, е именно същата онази тренировка, заради която ти утре ще си по-добър от тях .. Успехът идва в един точно определен момент, и това е моментът, когато подготовката срещне шанса!

 

Когато нещо не се получава на мига помни, че отнема 6 месеца да се произведе Ролс-Ройс и само 12 часа, за да се направи Тойота ….

 

А ти за какво мечтаеш? 

 

WishBOX - Мечти в действие!