ВходСъюз на учениците в България - малко повече за създателя и самата организацияПубликувано на: 27.04.2015

Автор: Съни Димитрова


Преди около седмица, тук в Самоков, се проведе обучение по ученическо самоуправление, бях изключително заинтригувана и реших да отида. Единственото, което ще кажа е, че това бяха невероятни 2 дни, които бяха изпълнени с много емоции и всички, които го пропуснаха и си тръгнаха, биха съжалявали.

Както си седях първият ден реших да попитам Ади дали би дал едно интервю за WishBOX, за да могат повече хора да разберат за СУБ, а той енергично и радостно ми отговори; "Да, разбира се, че ще дам!". Ето го и него, интервюто, което подготвих с много труд за вас!

 

Здравей, би ли ни казал от къде си и как се казваш?

 

Казвам се Адриан и съм от Радомир.

 

С какво се занимаваш всъщност?

 

Ами, едно от нещата с които се занимавам е именно това -  да правя обучения по ученическо самоуправление и лидерство, от друга гледна точка съм треньор по тенис на корт. Наскоро бях експерт връзки с обществеността към една столична фирма за трудово посредничество. В момента си търся нова работа, а другото с което се занимавам е да пиша стихове, разкази и отделно от това планирам да правя моя собствена фирма.

 

Какво е висшето ти образование?

 

Висшето ми образование е политология в СУ.

 

Какво представлява Съюзът на учениците в България?

 

СУБ е една идея, една кауза, която развива начина на мислене на учениците и ги кара да бъдат свободни, тоест прави така, че самото ученическо самоуправление да бъде поставено в основата на всичко свързано с ученическото участие и развива ученическото обединение както по места, така и на национално равнище.

 

 

Какво има за цел СУБ?

 

Съюз на учениците в България може да се каже, че е начинът по който учениците могат да участват във взимането на решения. Това е каузата, която всъщност прави важни ученическото мнение и ученическият глас във всяко едно ниво.

 

От кога съществува СУБ и смяташ ли, че организацията е успешна?

Ами смятам, че е успешна. Организирана е още от преди  2 години, тоест по времето на 2013 година, януари месец е организирана. Това е сдружение с нестопанска цел, с обществена полза, и от тогава до сега развива поне 50 национали кампании както и местни обучения по ученическо самоуправление.

 

 

WishBOX - Мечти в действие!