Вход10 съвета как да бъдеш по-очарователенПубликувано на: 24.04.2015

Автор: Сиси Василева

 

Всеки иска да остави добро впечатление у другите хора. Открих една малка книжка, в която са описани 55 начина да си очарователен на издателство Софтпрес. Като я прочетох се вдъхнових да споделя с теб няколко начини как да станеш по –самоуверен и да развиеш чара си. Начинът по който говориш, езикът на тялото и думите, които избираш играят голяма роля за поддържането на дълготрайни взаимоотношения. За да бъде успешно общуването има значение какво впечатление правиш.  Ето няколко съвета от мен как да бъдеш очарователен.

 

1. Усмивката винаги прави добро впечатление. Усмихнатите хора изглеждат дружелюбни и общителни. Всеки би предпочел да види усмихнат човек,  вместо нацупен.  Искрената усмивка кара отсрещния да ти има по-голямо доверие.

 

2. Слушай внимателно и помни важните неща за човека. Проявеното внимание към интересите на хората изразяват уважение към личността. Също така когато се ръкуваш трябва здраво да стиснеш ръката му. Все пак да не е прекалено силно, нито пък сякаш искаш да го избегнеш. Доброто ръкостискане е проява на уважение към другия. Изпробвай този метод и наблюдавай другите как се ръкуват.

 

3. Избягвай оплакванията. Всеки има трудности, но понякога прекаленото оплакване идва в повече на останалите. Покажи на хората, че ти си един успешен човек, който може да се справи с проблемите. Също така, избягвай самохвалството.

 

4. Не пропускай да поздравиш хората, които срещаш. Когато поздравяваш хората демонстрираш лично отношение и получаваш същото в замяна.

 

5. Бъди уверен и решителен. Прецени какви ще са последствията от постъпките ти и взимай разумни решения.

 

6. Бъди концентриран, за да постигнеш успехи. Не се отчайвай от провала. Никога не губи надежда, че ще се справиш. Концентрирай се внимателно и се захвани за работа.

 

7. Не бъди прекалено сериозен. Разпространявай доброто си настроение на хората и се смей на воля.  Забавлявай се и се радвай на всеки един миг от живота си. Така и другите ще се радват на твоята компания.

 

8. Обогати познанията си, за да печелиш симпатии със своята ерудиция. Обогатявай речника си и не спирай да се развиваш.

 

 

 

9. Бъди организиран и се стреми към цели. Гони мечтите си и се бори за тях. Избягвай хаоса и безредието. Научи се да разпределяш времето си, за да се справиш със задълженията и забавленията.

 

10. Проявявай постоянство. Не се отказвай лесно от намеренията си, за да бъде гарантиран успехът ти. Със старанието и усърдието ще заслужиш одобрение от хората, с които общуваш.

 

Ако се интересуваш от това как да направиш добро впечатление мога да ти препоръчам още една книга на Лейл Лоундз – Изкуството да общуваш. Отдолу ще покажа книгите, които ме вдъхновиха. Надявам се да са ти харесали съветите или поне да са те вдъхновили. Изгради себе си и впечатли своите приятели.

 

 

WishBOX - Мечти в действие!