Вход9 книги, които най-известните и успешни хора в света четат и препоръчватПубликувано на: 20.04.2015

Автор:Цветелина Петкова

 

Понякога чудил ли си се, защо има толкова много общи черти между великите хора? Оказва се, че много от тях четат едни и същи книги. Но готиното в книгите е, че всеки един може да ги прочете, включително и ти.

Ще ви покажем какви книги са чели  Уорън Бъфет, Опра Уинфри, Малкълм Гладуел, както и много други известни хора в миналото.

 

„Ти си това, което четеш.

Ти си това, което мислиш.

Ти си това, което пишеш.”

 

Атлас изправи рамене на Айн Ранд

Публикувана през 1957 година, тази новела на Айн Ранд включва елементи на научна фантастика, мистерия и романтика. Самата Ранд счита, че това е нейният магнум опус в нейната кариера.

Препоръчана е от Марк Кубан и Стив Джобс.

 

Спасителят в Ръжта на Дж. Д. Селинджър

Новела от 1957, която се занимава със сложни въпроси за идентичността, личната загуба, връзките и отчуждението. Преведена е на почти всички основни езици в света.

Препоръчана от Бил Гейтс, Харуки Мураками и Уди Алън

 

Изключителните: История на успехана Малкълм Гладуел

Третата не художествена книга на Гладуел разглежда факторите, които допринасят за високото ниво на успеха. Дебютирала като номер едно в бестселър листа за Ню Йорк Таймс и Глоб ан Мейл.

Препоръчана от Чарли Мънгър и Тони Сиех

 

Големите Измами на Стивън Левит и Стивън Дъбнър

Втората не художествена книга написана от икономиста Стивън Левит и Стивън Дъбнър като продължение на „Freakonomics: A rogue economist explores the hidden side of everything“.

Препоръчана от Бил Гейтс и Малкъл Гладуел

 

Ефективният ръководител на Питър Дракър

Бизнес книга, която показва възможностите „да получите това което искате”. Пет неща, които трябва да бъдат научени: кординиране на времето, принос, приоритети, взимане на решения и бърза мобилизация.

Препоръчана от Гай Кавасаки и Джеф Безос

 

Четирите споразумения на Дон Мигел Руис

Толтекската мъдрост в книгата, която ни показва основните стъпки към личната свобода. Дон Мигел Руис твърди „живота ще бъде пълен с благоволение, мир и безусловна любов”.

Препоръчана от Джак Дорси и Опра Уинфри.

 

Великият Гетсби на Ф. Скот Фицджералд

Новела от 1925 г. за измислен град на име Уест Ег. В книгата се разглеждат темите за упадък, иделизъм, устойчивост, социални катаклизми и др.

Препоръчана от Бил Гейтс, Чък Палахниук и Харуки Мураками

 

Дилемата на иноватора от Клейтън Кристенсен

Позната е още като една от най-провокативните и важни книги писани някога. Основана е на истинската радикална идея, че големите компании могат да сгрешат именно, защото правят всичко правилно.

Препоръчана от Гай Кавасаки, Малкълм Гладуел и Стив Дожбс

 

Тропика на рака на Хенри Милър

Считана за една от 10 велики новели на века според Норман Милър тази книга е била забранена 27 години след първото й публикаване в Париж през 1934 г.

Преръчана от Кевин Рос и Стив Джобс 

 

Източник: themuse.com

 

WishBOX - Мечти в действие!