Вход"ИзвънКласните" и как се зароди идеята за влогаПубликувано на: 07.04.2015

Автор: Силвия Димитрова

 


Вчера WishBOX пусна първия епизод на първата влогърска поредица - "ИзвънКласните". Ако все още не си го гледал, можеш да го направиш в края на статията, a след това да прочетеш интервюто с Теди и Гери. 

От много време WishBOX подготвя серия от влогове и онлайн формати, които да представят вдъхновяващи личности - учители, ученици, професионалисти, интересни теми и любипитна информация. Теди и Гери са първите ни главни герои, но предстоят още много! Следете ни. :)

 

Как се казваш и от къде си?

 

Гери: Гергана Миленова от Пазарджик.

Теди: Теодора Малинова от София.

 

Как реши да станеш учител?


Гери: Не съм предполагала, че ще стана учител и ще се занимавам с деца, но след като завърших такава специалност, всичко се случи много неочаквано.

Теди: Случи се съвсем случайно, въпреки че ми е такава специалността, не подозирах, че ще се занимавам с деца. Отидох в училището, в кoето съм завършила, и ме поканиха да остана там като учител по география.

 

Защо реши да станеш учител?

 

Гери: Решението професионалното ми развитие да потръгне в тази посока не беше трудно, защото работата с деца е много вълнуваща. Доставя ми удоволствие, но в същото време да отговярш за децата и тяхното развитие не само относно знанията им, но и за бъдещето им като хора е много отговорна задача. В крайна сметка това, което работи човек трябва да му харесва и така започна работата ми като у чител.

Теди: Когато провеждах стажантската си практика, установих, че любовта, с която ме зареждат учениците, не бих могла да я намеря на друго място. В училище няма скучен ден. А и какво по-хубаво от това, да обучаваш, възпитаваш и да си приятел с децата на България.

 

 

А как реши да участваш във влог поредицата ИзвънКласните?

 

Гери: Теди ми се обади, разказа ми за проекта на WishBOX и без да се замислям, казах ДА. Защото ми се стори много готино.

Теди: Бях изключително щастлива, когато ми се обади Теди Зарева от WishBOX и ми сподели идеята си за учителски влог. Имах нужда именно от нещо такова. Това е чудесен начин да покажем на учениците, че учителите са едни много яки, весели и забавни хора.

 

Харесва ли ти идеята да бъдеш влогър?

 

Гери: Идеята е много хубава, надявам се целият този проект да има успех, защото ние вложихме много усилия и положителни емоции в него. Най-много се надявам тези видеа да бъдат харесани от децата, тези, за които правим всичко това.

Теди: Да, приех го много присърце. Участието ми като влгър ми носи много положитлни емоции. Нямате представа как се забавляваме с Гери, докато снимаме. Тук е моментът да благодарим на Теди Зарева, монтажиста Томи и целия екип на WishBOX за помощта и подкрепата, която ни оказват.

 


Би ли ни разказала малко повече за самата поредица и какво да очакваме в бъдеще от нея?

 

Гери: В следващите видеа очаквайте неочакваното.... хаха... следващите видеа ще бъдат още по-интересни, надявам се да имат още повече хора, които ще ги гледат.

Теди: Предстоят интересни теми с много нагледни средства, тоест изработили сме различни неща, като карта, рисунки, дори ще видите рисунки по самите нас. Но разчитаме и на всички, които гледат ИзвънКласните, да споделят теми, които ги вълнуват, за да можем да ги разработим през погледа на едни млади и готини учители.

 

Как се зароди идеята за поредицата от влогове?

 

Гери: Заедно с екипа на WishBOX решихме да направим нещо интересно, което да бъде достъпно за учениците и да представи училището и учителите в друга светлина.

 

Теди: Идеята се крие в името на нашия влог – „ИзвънКласните“. Ние наистина искаме учениците да разберат, че дори и в забавлението, човек може винаги да намери нещо полезно.

 

Мислила ли си някога и мечтала ли си да бъдеш влогър?

 

Гери: Не, никога не съм мислила, но се радвам, че се случи, защото е интересно и забавно.

 

Теди: В интерес на истината, винаги съм обичала изкуството и творението. И предвид силния ми афинитет към географията и биологията, се зараждаха в мен идеи за подобна инициатива, в която да мога да съчетавам всичко това, затова мога да кажа, че WishBOX сбъдна една моя мечта.

 

За всичко свързано с ИзвънКласните и за да си говорите директно с Теди и Гери, харесайте фб страницата ни: http://facebook.com/Klasnite 

Ако не си успял все още да изгледаш първия влог, ето го и него.

 

 

WishBOX - Мечти в действие!