ВходВъзможност да промениш нещо, което не харесвашПубликувано на: 19.03.2015

Подбрал:Силвия Димитрова

 

Microsoft стартира онлайн конкурс на инициативата YouthSpark, в рамките на който кани младежи на възраст между 13 и 25 години от цял свят да споделят своите идеи за промяна в техните общности, учебни заведения и в света като цяло.

 

Идеята на конкурса е оригинална, полезна и в същия момент образователна. Единственото нещо, което ти е нужно е идеята за промяна на нещо в общността ти, в училището или града ти, което не ти хресва, също така и добър английски език. Той ще ти е нужен, защото представянето на идеите се осъществява на сайта на Microsoft.

 

Конкурсът Microsoft YouthSpark Challenge for Change пита младежите как биха използвали технологиите и ресурсите на Microsoft, за да направят и постигнат повече. Това е глобален конкурс, който вдъхновява социално ангажирани младежи от цял свят и ги мотивира да променят света към по-добро.

 

За пръв път тазгодишният конкурс е отворен за младежи на 13-годишна възраст.

 

Кандидатурите трябва да са на английски език и ще се приемат до 25 март. Петнадесет финалисти от всяка възрастова група (13-17-годишни и 18-25-годишни) ще спечелят Surface Pro 3 с Office 365.

 

Петимата, класирани първи във всяка възрастова група, печелят още пътуване до Никарагуа за развиване на лидерски качества и способности за внасяне на промени, 2500 щатски долара в брой, за да превърнат идеите си в реалност, Microsoft Windows Phone и възможност да бъдат застъпници на Microsoft YouthSpark за една година.

 

След като приключи приемането на кандидатурите, в периода 26 март-5 май 2015 г., съдиите ще изберат 30 финалисти (15 от всяка възрастова група), които ще бъдат поканени да представят видеоклип, в който да споделят повече за идеите си. Всички видеа ще бъдат качени на сайта и в периода 7-14 май 2015 г. Публично гласуване ще определи по петима победители във всяка възрастова група, които ще бъдат обявени на 27 май 2015 г.

 

Журито ще търси кандидатури, които са креативни и имат потенциала да окажат положително въздействие върху даден социален въпрос. Също така, ще се оценява как проектите предлагат да се използват технологиите и функционалността на Microsoft за стартиране и осъществяване на социални инициативи.

 

Ако това те вдъхнови достатъчно, ако смяташ, че си способен да се класираш и знаеш, че можеш. Ако искрено много искаш да промениш нещо, можеш дасе регистрираш за конкурса от тук.

 

WishBOX - Мечти в действие!