ВходМлади български таланти: Георги Истилиянов и кулинариятаПубликувано на: 08.03.2015

Автор: Василена Василева

 

Още от древността българинът се е славел с това, че е бил талантлив и работлив. А ти какво мислиш? Какъв е твоят талант.. и не ми казвай, че нямаш! Всеки човек има талант – някои го откриват рано, а други по-късно, затова продължавай да търсиш и опитваш.                        

 

За да докажа по-горе написаното, всеки понеделник ще те запознавам с млади таланти, които са успели  да се развият и да покорят света.

 

Днес ще те запозная с един мой бивш съученик и приятел. Това е Георги Истилиянов, познат на всички като Гого, който се занимава с кулинарно изкуство.

 

Здравей! Представи се с няколко изречения.

Здравейте! Аз съм Георги Истилиянов и уча в Софийска професионална гимназия по туризъм в София. На 18 години съм и описвам себе си като човек на изкуствата.

 

 

Познаваме се от много време, но и сега ще попитам, как се запали толкова много по кулинарията?

По кулинарния живот бях запален от моя учител, прекрасен човек, готов на всичко, за да те направи велик. От тогава на сетне, аз не мога да живея без това призвание. Не мога да не сготвя, та дори и едни яйца.

 

 

Кой е най-големият ти успех в кулинарния живот?

Участието ми в състезанието за "Най- добър млад готвач", където, успях да запазя позицията на първото място от началото до самият финал. Никога не съм си и помислял, че някога ще нося такава престижна титла. Никога не съм си помислял, че ще застана до най-големите имена в този бранш. Това е сбъдната мечта.

 

 

Както във всяко състезаение, така и в твоите има победители и победени. Как приемаш загубите?

За мен загубата върви ръка за ръка с победата. Загубите са нещо полезно за всеки един от нас, всеки трябва да ги посреща с усмивка - като мен. След загуба, аз си правя равносметка за свършената работа, УЧА СЕ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ, и се завръщам по-силен и сигурен.

 

Ако ти дойда на гости какво би ми приготвил за хапване?

Като голям почитател на италианската кухня, бих ти направил паста, ризото, пица, като ги поднеса с подходящо вино.

 

Много обичам да си похапвам сладко, какъв ще е десертът?

За десерт бих ти поднесъл "Пистачо сладолед върху бриош" или "Канелони", може и "Рондине с "Маскарпоне" крем, лимонова извара и сорбе от банан".

 

 

Ммм. Звучи вкусно. Имам обаче още един върос - след училище, накъде?

HRC culinary academy - най-добрата академия по кулинария! След което, гурме ресторант.

 

Какво пожелаваш на себе си и всички, които четат нашия блог?

На себе си пожелавам здраве и късмет. На вашите читатели им пожелавам близки хора, които като при мен ги подкрепят, много късмет и красиви моменти споделени с добри приятели, в компанията на ВКУСНА ХРАНА.

 

WishBOX – Мечти в действие!