ВходЕдин онлайн проект, чиято цел е да се почувстваш по-добреПубликувано на: 24.03.2015

Автор:Яна Неделчева

 

Всеки от нас понякога се чувства уморен, тъжен, малко безнадежден. В тези моменти често имаме нужда от помощ, защото не можем сами да си повдигнем духа. Едно от добрите помощни средства е the quiet place project.

 

Това е общото име на няколко прекрасни, простички сайта, в които можеш да отидеш да се успокоиш след тежък ден, да получиш анонимна подкрепа или да дадеш и получиш помощ. Те са създадени от “един човек, който иска да промени света”.

 

Нека започнем с първия сайт - the quiet place. Понякога всеки има чувството, че е ужасно зает, че задачите го притискат, всички хора го търсят, все някой му пише, има да учи, да работи, да ходи навсякъде… На всеки му трябват няколко минути далеч от всичко това, за да се успокои, да си събере мислите и да се върне към заетия свят с нови сили. Остави се на нежната мелодия и просто карай по течението.

 

Следващата част от проекта е the thoughts room. Това е мястото, където можеш да отидеш когато имаш много на ум и искаш някъде да си излееш мислите. Напиши всичките си тревоги там и те ще се разпаднат на хиляди звезди. Наистина, много е успокояващо.

 

В the dawn room можеш да отидеш, когато имаш нужда от припомняне колко си важен, че хората имат нужда от теб, че си значим. Също така можеш да оставиш анонимна подкрепа на друг, който има нужда от нея.

 

Сайтът за 90 seconds relaxation ти помага да се успокоиш, концентрираш, или забравиш за малко грижите си, когато ти дойде твърде много. Изключително бързо и компактно, всеки може да го вмести в забързаното ежедневие.

 

А ако искаш нещо по-постоянно, то трябва да си направиш профил в the comfort spot. Там можеш да публикуваш проблемите си, нещата, които те тревожат, мислите ти и да получаваш съвети и подкрепа от други хора, както и ти да помагаш на тях. Имай предвид, че най-вероятно никой там не е квалифициран психотерапевт и може да даде единствено своя поглед над нещата, не винаги напълно точен предвид малкото информация. Ако имаш сериозна нужда от помощ, винаги е по-добре да говориш с някого в живота ти - родител, брат, сестра, приятел, отколкото да разчиташ на някого, когото не познаваш. Също така, ако видиш в сайта човек, който има сериозни проблеми, посъветвай го същото нещо.

 

Приятна почивка и се надявам да съм била от помощ. Непременно пробвай тези линкове следващия път, когато се чувстваш зле, сигурна съм, че ще ти помогнат.

 

WishBOX - Мечти в действие!