ВходРъчно изработени мартеничкиПубликувано на: 25.02.2015

Автор: Силвия Димитрова

 

Наближава 1 март, а това означава, че наближава и моментът, в който трябва целите да се окичим с мартенички. Ако не ти се обикалят магазини и си достатъчно сръчен, ето няколко идеи за мартенички ръчна изработка.

 

За първата мартеничка, или по-скоро няколко мартенички, ще са ти нужни бяла и червена прежда, мъниста, бяло-червено цветенце за украса. Начина, по който се правят, е дори по-лесен от намирането на нужните материали.

 

Ако са ти харесали предложенията ни за мартенички, още идеи освен за 1 март, можеш да намериш тук

 

Искаш мартеничка, но искаш да е като гривна? Няма проблем, това е възможно. 

Просто ще са ти необходими тел, предмет с формата на тръба, върху който да се навие телта, червени и бели мъниста, 2 по-големи мъниста и клещи. 

Първата стъпка е да усучеш телта три, четири пъти около един дезодорант. След това прегъни телта с клещи, така че да остане място да се сложи мънисто, което после да не изпадне.

Втората стъпка е да нанижеш едно малко мънисто, след това едно голямо и накрая останалите. 

И третата стъпка, последна и най-лесна е, да завършиш гривната така, както я започна - едно малко, едно голямо мънисто. След това се засуква края на телта, отново, за да не се разпилеят мънистата и вуала, имаш прекрасна манистена мартеничка-гривна. 

 

Ако пък изобщо не си падаш по горния тип мартенички, запомни, че винаги можеш да направиш обикновена, усукана мартеничка за китката на своя приятел или роднина. Можеш да допълниш с мънисто, за да стане по-красива и да има по-въздействащ ефект. Няма да е толкова качествена и уникална като тази от пазара, но важен е жеста, не качеството.

 

Надявам се да сме ти били полезни, макар и само с толкова малко. Запомни едно - дори и да не се получи най-красивата мартеничка, важното е, че ти си я направил!

 

Източник: http://krokotak.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!