ВходКак 11 думи и 5 минути могат да направят деня ти прекрасенПубликувано на: 07.03.2015

Подбрал: Сиси Василева

 

Събуждаш ли се сутрин стресиран и изморен за работния ден? Боиш ли се от мисълта какво трябва да направиш? Ако си като по-голямата част от хората, отговорът е да.

80% от работещите в САЩ твърдят, че са стресирани в работата. Американската психологическа асоциация установи, че най-често причините за стреса са:

 

- Пари (64% показват, че това е много или до известна степен значим източник на стрес)

 

- Работа (60%)

 

- Икономиката (49%)

 

- Семейни задължения (47 %)

 

- Здравни проблеми (46 %)

 

Какво щеше да стане, ако всяка сутрин можеш да облекчиш напрежението? Решението се състои в рамките на твоето подсъзнание. Има два вида умове- съзнателен и подсъзнателен. Авторът Брайън Трейси обяснява:

 

"Вашият съзнателен ум може да се мисли като гардинар, засаждаш семена. А твоят подсъзнателен ум, може да се мисли като градина - плодородна почва, в която семената покълват и растат."

 

Подсъзнателният ти ум ще действа при всяко искане или нареждане, което му даваш. Не може да се прави разлика кое е реално и кое е въображение. Казано е, че подсъзнанието се контролира най-малко 95 % от деня ни. Казано по-просто, ако се събудиш стресиран, изморен и разтревожен за предстоящият ден, и когато си представиш лоши неща, че  ще се случат много от тях ще станат. Ако се фокусираш върху хубавите неща, много от тях ще се случат.

 

Д-р Джоуеф Мърфи обобщава тази теория в книгата си ,,Силата на подсъзнанието‘‘. Каквото посееш в подсъзнанието си, това ще пожънеш в тялото си и околната среда. Ето как може да пренастроиш подсъзнанието си да ти носи успех всеки ден. Преди да започнеш с тези лесни стъпки, сложи всички мисли на страх, стрес и съмнение настрани. Поеми дълбоко въздух и започни.

 

1. Когато се събудиш сутрин, седни за 5 минути с химикалка и лист в ръка

Това е всичко, от което се нуждаеш.Не включвай лаптопа си и не проверявай имейлите си или телефона си.

 

2. Кажи следните думи високо: ,,Днес ще е най-хубавият ми ден!‘‘

Да, ще се почувстваш странно първоначално. Това е напълно нормално. Кажи го скрито ако се нуждаеш, но просто го кажи. Целта на това е да дойде сигнал от съзнателният ум към подсъзнателният ум. Подсъзнанието иска да вярва това, което чува (добро или лошо) и ще прави всичко необходимо, за да направи този сигнал реалност. Когато кажеш на подсъзнанието, че днес ще бъде най-хубавият ден, ще се опита да направи всичко, за да го направи такъв.

 

3. Вземи химикалка и лист и напиши същите думи най-отгоре на листа: ‘‘Днес ще бъде най-хубавият ми ден!‘‘

Едно от правилата на подсъзнанието е да вярваш, че се укрепва с повторения.

 

4. Вземи химикал и започни да пишеш как ще се развие денят ти. Бъди точен и изцяло позитивен.

Всичко е възможно да се случи по най-добрият начин без значение какво е то. Напиши твърдение като например:

"Срещата ми с новите инвеститори ще бъде невероятна! Ще бъда уверен, подготвен и развълнуван. Те ще харесат това което правим и ще искат да работят с мен."

Или пък:

"Моята тримесечна изява ще мине много добре! Работих усилено тези три месеца и знам, че свърших чудесна работа и те ще признаят това."

Напиши всичко на листа и усети вълнението. Колкото по-силно го почувстваш и повярваш, толкова повече ще се превърне в реалност.

 

5. Приключи с писането за денят и напиши най-отгоре на листа две лесни думи и ги кажи високо: ,,Благодаря ти!‘‘

Няма значение какви са убежденията ти или на кого всъщност благодариш, просто го напиши и кажи. И тогава помисли за това за минута. Мисли за всички невероятни възможности, които имаш в живота и всички хубави неща, които ще преживееш днес. Довери се на процеса. Когато го направиш първоначално ще се чувстваш странно. Бъди търпелив със себе си и не го приемай на сериозно. Забавлявай се.

 

Твоите дни вероятно няма да се развият точно както си написал. Това е напълно нормално, дори хубаво нещо. Животът ще бъде прекалено скучен, ако можехме да предскажем всичко, нали? Но това ще ти помогне да прекараш деня си без страх и с позитивна гледна точка.

Това лесно 5-минутно упражнение може драстично да ти помогне да промениш отношението си и да направиш всеки твой ден, да е най-хубавият!

 

Източник: https://www.themuse.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!