ВходМагията на късометражните анимационни филмчетаПубликувано на: 27.02.2015

Автор: Ния Калейчева

 


Наскоро реших да гледам анимацията "Героичната шесторка" и за моя изненада, това беше най-забавното и свежо филмче, което съм гледала последните няколко години. Непременно препоръчвам на всеки който може, на възраст от 10 до 1000 години, да отиде и да се наслади на 90 минути смях и умиление. Филмчето е сто пъти по-смешно от експоненциално затъпяващите комедии по кината в последно време...

 

Като бонус, обаче, е и късометражната анимация веднага след обичайните реклами и точно преди да започне самият филм. Поредното невероятно творение на "Дисни" е "Пиршество" - филмчето, което за по-малко от 10 минути ме накара да плача хем от щастие, хем от тъга и умиление няколко пъти, а съвсем наскоро спечели даже и "Оскар". Радвам се, че цялото вече е достъпно и в интернет, тъй като бих искала да споделя същото прекрасно изживяване с колкото се може повече хора, за да размекне и обвие в пухено одеалце и техните сърца. Ето и шедьовъра:

 

 

 

 

След като се върнах от киното вкъщи все още бях обхваната от същата радост и спокойствие, които сега царят и у теб, така че се разрових за още подобни сладости и открих още десетки все така креативни и готини кратки филмчета, които просто препълниха сърцето ми с щастие.

 

Споделям моите фаворити и с теб:


P.S.: Дано да зарадват и теб, така както развеселиха мен и да направят деня ти по-усмихнат и светъл в тази студена зима!

 

1. "Хартиеното момче"

  

 

2. "Купидон"

  

 

3. "Смъртта и дамата" 

 

 

4. "Френска приказка"

 

 

5. "Раздвоен"

 

 

6. "Бягството"

 

 

7. "Цветовете на злото"

 

 

8. "Издигане"

 

 

9. "Вампирска коронка"

 

 

10. "Накъсана облачност"

 

 

11. "За птиците"

 

 

 

WishBOX - Мечти в действие!