ВходЗалогът на Бил Гейтс за бъдещето (+видео)Публикувано на: 17.02.2015

Автор: Десислава Докина

 

Уилям Хенри Гейтс III (по-известен като Бил Гейтс) - американски програмист и бизнесмен, съосновател на компанията „Майкрософт“ прави два залoга. Преди 40 години Бил Гейтс се обзалага, че софтуерът ще промени живота на хората. Тъй като резултатът вече е налице, знаем, че залогът е спечелен.

 

Вторият залог Бил Гейтс прави преди няколко дни в блога си и той гласи:

 

„Животът на хората в бедните страни ще се подобри по-бързо в следващите 15 години, отколкото по всяко друго време в историята. Техният живот ще се подобри повече от този на всеки друг.”

 

Това обещават Бил и Мелинда Гейтс, а на нас ни остава да тръпнем в очакване дали те ще спечелят и този залог.

 

„Ние залагаме доверието си, времето и парите, с които разполагаме и искаме и други да се присъединят към нас, защото смятаме, че никога не е имало по-добро време, за ускоряване напредъка на тези хора и оказване на влияние върху целия свят”

пише още в блога си Бил Гейтс.

 

Бизнесменът, посветил живота си след Microsoft на благотворителност, пише още, че е страхотно, че техниката се развива и богатите имат възмoжността да гледат филми на супер-екрани с мега висока резолюция. И все пак, той намира за още по-страхотно това, че същите супер-екрани ще направят възможни високо технологични, животоспасяващи операции.

 

Приказното бъдеще на бедните хора ще се състои в следното:

 

"...по-добро здраве; броят на деца, умиращи в най-ранна детска възраст ще се намали драстично. Те ще имат безпрецедентни възможности да получават образование, да ядат питателна храна, да използват мобилно банкиране. Тези открития ще бъдат резултат от иновациите в областта на технологиите – от нови ваксини и по-устойчиви хранителни култури до много по-евтини смартфони и таблети – и чрез иновации, които позволяват всички тези хубави неща да достигат до повече хора."

 

Изгледайте и видеото, което показва нагледно залогът-прогноза на Бил Гейтс за следващите 15 години:

 

 

WishBOX - Мечти в действие!