ВходЧестит празник, влюбени!Публикувано на: 14.02.2015

Автор: Василена Василева


Честит празник на всички влюбени. Влюбени в живота, в себе си или в любимия човек. Днешната статия обаче ще бъде посветена само на последната група хора.


И тази годината рекламата за наближаващия ден на влюбените, Свети Валентин, беше доста добра. Почти във всеки магазин се появи кътче на любовта със сърчица и плюшени мечета. Различни онлайн сайтове за пазаруване предлагаха какви ли не подаръци, с които да зарадваш любимия. А пък цветарските магазини бяха толкова обилно заредени с рози...

 

Замислих се. Наистина ли това е Любовта - млада и красива, облечена в червено с мирис на рози и вкус на шоколад? А в твоите очи каква е Любовта?

 

 

Дори и Любовта да има точна дефиниция, аз съм на мнението, че за всеки човек тя е различна. За мен Любовта идва, когато най-малко очакваш, бавно навлиза в теб и заживява в сърцето ти. Любовта е нещо много силно, което не можеш да разбереш, преди да почувстваш, а когато мислиш, че чувстваш нещо подобно, не знаеш какво точно е то. Чудиш се дали това е истинската любов. От своя страна тя е относителна, фантастична и неясна. Тя е чиста, неутрална и много нелогична. Не става дума за харесване или привличане, а за близост, нежност и подкрепа, това да чувстваш болка, когато вдишаш, защото любимият не е до теб. Когато го погледнеш в очите, това да е достатъчно, защото там ти виждаш целия свят. А погледне ли те той, да усещаш как около теб е празнота, мрак, а само той е звездата, светлината и пътеката към теб. 

 

Любовта е отдаване и ако наистина обичаш някого, ти би направил всичко, за да грее усмивката на лицето му. Любовта е всичко и нищо на този свят, тя е болка и радост, мъка и щастие, тя може да те накара да бъдеш безумно щастлив или да те накара да плачеш с дни. Тогава защо ни е нужна Любовта, щом ни наранява? Може би, за да ни научи да обичаме истински и да бъдем по-силни, за да бъдем щастливи. Тя не може да ни убие, защото не такава е нейната мисия. Тя идва, за да ни направи по-силни и достойни да се борим, защото както всичко в този живот и любовта е борба. Борба за щастие.

 

 

Моят съвет към теб е да се бориш за човека, когото обичаш. Не да му го казваш, а да го показваш и доказваш. Свети Валентин е един ден в годината, а колко дни за теб е Любовта?

 

WishBOX - Мечти в действие!