Вход7 съвета за изграждане на непоколебима увереностПубликувано на: 19.02.2015

Автор: Цвети Петкова

 

Изграждането на истинска увереност е постепенен процес. Никой не може да се превърне в позитивен и самоуверен човек за една нощ.

 

Но ако се нуждаеш от допълнителна увереност, ето ти седем съвета за изграждане на непоколебима увереност

 

1. Спри да се сравняваш с другите

Най-лошото нещо, което можеш да направиш, е да се сравняваш с другите. Запомни, че виждаш само малка част от техния живот и не знаеш цялата истина. Съсредоточи се върху това, което е важно – твоите собствени сили и цели.

 

2. Не забравяй, че най-шумният не е най-увереният

Свикнали сме да гледаме на хората, които се удрят в гърдите и говорят силно, като на уверени. Но някои от най-успелите хора са нежни гиганти, смирени и скромни, които ние уважаваме все повече и повече заради умението им да вникват  в смисъла на нещата.

 

3. Не позволявай на негативизма да те дърпа назад

Дори най-успешните хора имат негативни мисли и вярвания за себе си, но голямата разлика е, че те се концентрират върху своите силни страни и възможности, а не върху своите ограничения .

 

4. Гледай на живота от положителната страна

Не си казвай неща, които не желаеш да се случат. Вярно е, че само с позитивни мисли и думи няма да станеш уверен, но уверените хора мислят доста повече положителни неща за себе си. Напомняй си на какво си способен и какво вече си постигнал.

 

5. Не се самозалъгвай

Самоувереността не е впечетлението, което оставяш у другите, а това което ти мислиш за себе си. Става въпрос за това кой си, къде си и къде искаш да бъдеш и какво искаш да постигнеш с живота си.

 

6. Промени каквото можеш

Уверените хора знаят, че не могат да променят миналото, но могат да променят бъдещето. Те взимат всекидневни решения, които ги водят до бъдещето, в което искат да живеят.

 

7. Бъди напълно отдаден

Бъди напълно отдаден на това да надграждаш успеха си всеки ден и да приемеш пълна отговорност за живота си. Ако е трудно, значи си на прав път. Не отлагай. Направи каквото трябва без драми и оплаквания.

 

Тези седем тайни ще разкрият твоята увереност – вида увереност, която ти помага да поемеш пълна отговорност за живота си. 

 

Източник: themuse

 

WishBOX-Мечти в действие!