ВходМузика, вдъхновение и много любов... талантливите Стела и ПламенПубликувано на: 12.02.2015


Снимка: Стела и Пламен

Автор: Росица Митрева

 

 

Не си спомням кога и как за първи път научих за Пламен и Стела, но си спомням как преди около месец си пусках произволни кавъри на песни из интернет докато не стигнах до един определен кавър, който слушах отново и отново. Прекрасен глас, прекрасна музика и много красив клип. Зачетох се малко, поразрових се и видях, че изпълнителите са от България, макар и в момента да живеят в чужбина.

 

Ето го и този кавър, който на мен лично ми харесва дори повече от оригиналната песен. Пусни си песента докато четеш интервюто със Стела и Пламен, дадено специално за WishBOX.

 

 

Как се казваш и от къде си?

 

Стела: Казвам се Стела Керанова. Родена съм в град Силистра, но последните 8 години прекарах във Варна.

 

Пламен: Пламен Василев, на 20 години. Роден съм в Казанлък, но през 2008 се преместих в гр.Варна.

 

 

А къде си сега и какво учиш? В кой университет?

 

Стела: В момента живея в Лондон и уча пеене в BIMM Institute London.

 

Пламен: Живея в Лондон и уча Музикално продуциране и технологии в BIMM Institute London, по-известен като Tech Music School London.

 

 

Какъв стил музика слушаш?

 

Стела: Самата аз не разделям музиката на стилове. За мен по-важно е да ми допада дадената песен, независимо какъв стил е тя.

 

Пламен: Всеки музикален жанр си има своите прекрасни страни и музиката, която слушам обикновено зависи от настроението ми. В плейлиста си имам от класическа музика до рок, но в ежедневието си най-често слушам поп и R&B.

 

 

Какво е твоето хоби?

 

Стела: Харесва ми да правя кавъри на различни песни. Също така обичам да слушам музиката на други хора.

 

Пламен: Музика, музика и музика. (смее се) Споменах ли музика?

 

 

На колко години започна да се интересуваш от музиката по-сериозно?

 

Стела: Музиката винаги е била част от мен, но по-сериозно започнах да се занимавам когато започнах да взимам частни уроци при най-добрия според мен педагог - Мила Маврова.

 

А ти, Пламен?

 

Пламен: С музика започнах да се занимавам преди цели 16 години, когато бях на 4. С течение на времето започнах да осъзнавам значението й в моя живот. От тогава насам, тя стана неизменна част от моето ежедневие и навици. Превърна се в начин на изразяване, в начин на разпускане след тежък ден, в начин на живот.

 

 

На кого му хрумна идеята да записвате и качвате видеата си в интернет?

 

Пламен: Кратко, точно, ясно - на Стела !

 

Стела: Пламен е уникален музикант, но не обича да показва таланта си, поне не толкова колкото мен. (смее се) Искам целият свят да разбере колко талантлив е той!

 

 

Какви са плюсовете и минусите на това да публикуваш песните си? Хоби или може би професия?

 

Стела: Има много плюсове и много минуси. Когато качим клип, във фейсбук например, показваме труда си на много хора. Но хората в интернет понякога са доста груби. Анонимността, или самата идея, че всичко се случва онлайн, дава повече свобода. Хората изказват своето мнение, но не се замислят колко много могат да засегнат с думите си. Излишно е да се обиждаме, всичко би било много по-приятно ако се уважаваме повече!

 

Пламен: Като най-голям плюс мога да отбележа удовлетворението след добре свършена работа по някой клип. Когато виждаме реакциите на хората и тяхното одобрение, се вдъхновяваме  още повече и това ни кара да продължаваме с желание напред. Също така си създаваме връзки, които са много важна част от музикалната индустрия и възможното ни бъдещо развитие. Негативите обикновено идват от негативни хора, които се опитват да те съборят духом, но дори това може да бъде плюс, тъй като това те учи на позитивизъм и правилно отношение към хората. Относно хоби или професия, определено мога да го нарека „професионално хоби“.

 

 

Кое е любимото ти видео от канала ви?

 

Стела: Песента винаги ме е карала да се чувствам по странен начин, предполагам заради текста.

 

 

Пламен: Това е любимия ми клип, защото той носи в себе си много емоция и е първият по-професионално заснет от нас клип.

 

 

 

С какво се занимаваш в свободното си време, освен музиката?

 

Пламен: Когато се „изморя“ от музиката, обичам да се разхождам сред природата и да правя снимки. Също така много обичам да готвя.

 

Стела: Обожавам да се снимам. Знам, че често отегчавам близките си с безбройните молби да се снимаме, но фотографията ми доставя огромно удоволствие.

 

 

Виждам много прилики в хобитата и като цяло в отговорите ви. Какво ви свързва освен музиката?

Тук отговора на двамата е еднакъв – любовта.

 

 

А как се запознахте всъщност?

 

Стела: Пламен ми написа едно много дълго съобщение във фейсбук. Беше споменал много мили неща и нямаше как да не му отговоря. После дойде на едно мое участие и се запознахме на живо.

 

 

Невероятно е до къде ви е довело едно съобщение във фейсбук... А какви са бъдещите ви планове

 

Пламен: Първата стъпка беше да дойдем в Лондон, за да можем да развием напълно таланта и потенциала си. Оттук нататък ще се борим с музикалния бранш, за да направим нещо хубаво и запомнящо се.

 

Стела: В момента наблягаме на университета,но пък вече написахме първата си авторска песен. Скоро ще я покажем на хората и се надяваме да се възприеме добре.

 

 

Има ли нещо друго, коетоискашдасподелишсчитателитени?

 

Стела: Ще използвам възможността да благодаря на тези, които са отделили време, за да чуят музиката ни. Радвам се, че има хора, които оценяват това, което правим. Благодаря за всички мили думи и жестове!

 

Пламен: Призовавам ги да вярват в себе си, независимо от чуждото мнение.

 

 

Какво би посъветвал/а или пожелал/а на учениците и студентите, които ни четат?

 

Пламен: Искам да призова всички да вярват силно в мечтите си и да слушат сърцето си, колкото и неразумно да е то. Животът е прекрасен и трябва да се наслаждаваме на всеки един ден.

 

Стела: Никога не се отказвайте от мечтите си, колкото и невъзможни да ви се струват те. Невъзможни неща няма! Правете добри неща и не губете желанието за живот. Бъдете позитивни. Не се страхувайте да показвате чувствата си. Обичайте. Пазете близките си. Животът е прекрасен!

 

 

 

Виждам приликата и в последните им отговори. С много любов, вдъхновение и музика, животът наистина е повече от прекрасен! Благодаря ви много, Стела и Пламен, че споделихте с нас тази истина, пожелавам ви много успехи във всяко едно начинание. Не забравяйте да ни държите в час със случващото се и всички от екипа стискаме палци за авторската песен, сигурни сме, че ще се хареса много!

 

 

WishBOX - Мечти в действие!

 

Ако имаш някакви въпроси към Стела и  Пламен напиши го в коментарите долу и ние обещаваме да получиш отговор колкото се може по-бързо. Междувременно, харесай страницата им във Фейсбук и се абонирай за канала им, за да не изпускаш всички нови кавъри и песни!