ВходФондация "Мечти в действие" навършва една годинка!Публикувано на: 06.02.2015

Признаваме си, че имаме много рождени дни. Например, първият път преди много години, когато група доброволци на сдружение "Тук-Там" са решили да посещават класни стаи и да говорят пред учениците за възможностите им за професионална реализация, или първото заснето видео на ментор, или денят в който пуснахме първата ни онлайн платформа, или може би денят, в който пуснахме втората ни онлайн платформа... :) 

 

И все пак, официалните документи показват, че на 6-ти февруари 2014 година Софийски Градски Съд вписва в регистъра на юридическата лица с нестопанска цел фондация с наименование МЕЧТИ В ДЕЙСТВИЕ.

 

И така правим първите си самостоятелни стъпки.. А къде ни отведоха те?

 

  

 

Последната година беше пълна с приключения, запознанства с нови приятели, предизвикателства, неочаквани подаръци, успехи и провали. Преди всичко, успяхме да зарадваме и да помогнем на много младежи. 

 

Над 1100 ученици и студенти посетиха нашите събития, две от които направиха своя дебют през 2014, а именно Аз, инженерът и Аз, създавам. На тези събития показахме и заснехме 36 вдъхновяващи личности, които разказаха за своите проекти, постижения, професионален път и научени уроци, а отзивите след всяко едно от тях бяха изключително положителни. 

 

 

В рамките на три месеца заедно с 18 гимназисти от 5 Софийски училища, проведохме курса “Моята професия”, в който младежите научиха как да се ориентират по-добре в съвременния професионален свят и развиха практически умения, които да им помогнат при търсенето на работа и стаж. 

 

 

Екип от 10 ученици и студенти поддържаше и развиваше ежедневно нашия блог, в който всеки ден публикуваме полезни, забавни и вдъхновяващи материали. В резултат на упоритата им работа почти 50 000 души са посетили сайта ни през изминалата година.

 

Над 800 обучители изтеглиха безплатното помагало за Професионално ориентиране, което издадохме с помощта на Софийския университет, Vivacom и Тук-Там.

 

Без много шум създадохме и функционалността за онлайн дарения, а приятели, за които дори не подозирахме, веднага дадоха своята финансова подкрепа за дейността ни. През декември пък, получихме неочаквано и много щедро дарение от Web Direct. Благодарим им!

 

Как се случва всичко това? 

 

С помощта, времето, положителната енергия и отдадеността на прекрасния ни, основно доброволчески, екип. Не пропускайте да разгледате усмивките им тук, макар и да има много други доброволци, които не присъстват на тази страница, но ни подават ръка в моменти на нужда. Благодарим им!

 

Случва се и с неоценимите подкрепа, опит и ресурси на нашите партньори, сред които са Inter Expo Center, ЦРЧР, One Architecture Week, Заедно в час, betahaus, Yatoto, vbox7, Nature Media и много други, които може да разгледате тук. Благодарим им!

 

 

Много вълнуващи неща ни се случиха през изминалaта година, но ни предстоят още по-вълнуващи! Мисията ни е да вдъхновяваме и активизираме младежите, чрез забавление, достъп до възможности и срещи с положителни ролеви модели. Ако искате да сте част от нашето приключение, подкрепете ни!

 

WishBOX - Мечти в действие!