Вход6 креативни идеи за Свети ВалентинПубликувано на: 10.02.2015

Автор: Десислава Докина

 

Събрах за теб няколко креативни идеи за подаръци, подходящи за Свети Валентин, защото смятам, че най-хубавият подарък е този направен с двете ни ръце и от сърце.

Не е нужно да се ухарчваш много и да купуваш комерсиални, китайски сувенирчета, парфюм или плюшена играчка, за да направиш този ден забавен и красив. Много от идеите, които споделям с теб могат да бъдат изпълнени без нито едно ходене до магазина!

1. Сладко послание, предадено чрез вкуснотийка

Храната е страст, изкушение, любов...и важна част от всеки един празник. Но на деня на влюбените й е отредено истински специално място!

Приготви любимите ти сладки, мъфини, курабийки или бонбони (рецепта за изискани, домашни трюфели – тук!), сложи ги в буркан или картонена кутия; завържи шарена панделка и поднеси с усмивка на скъп за теб човек.

Тъй като това време от годината е много подходящо за всичко сладникаво, червено и във формата на сърце, ти препоръчвам да приготвиш Френски макарони, наподобяващи малки бижута. Това, че Франция се смята за тяхната родина, ги прави още по-подходящи, защото нали именно тя е считана за една от най-романтичните дестинации в света.

Рецептата може да намериш в една моя по-стара статия, но искам да те посъветвам да направиш и малко проучване в интернет, ако се решиш да приготвиш тези малки, целувчени сладки за предстоящия празник, защото приготвянето им изисква голяма прецизност.

 

2. Персонализирани шоколадови бонбони или бутилка вино

Един от най-традиционните подаръци са шоколад, бонбони или бутилка алкохол.

Ако готвенето не е нито твоята сила, нито твоята страст, тогава купи бонбони и ги опаковай в красиво изглеждаща и ръчно направена кутийка, която да разтопи сърцето на любимите ти същества. Подходящи са и червено-белите сърца на Харибо, които както се пее в емблематичната песничка правят и малки и големи щастливи. Напиши „Обичам те” на кутията със собствения си почерг.

Най - добрият подарък е уникалния и индивидуален подарък, а не нещо което може да се купи от всеки магазин. Индивидуална бутилка вино или шампанско с оригинална декорация и надписи е запомняща се вещ, която получателят може да запази като сувенир, след като изпиете заедно съдържанието

3.   Албум, пълен с щастливи спомени и снимки

Запечатайте любимите ви моменти в собственоръчно изработен албум, който да зарежда с настроение, дори и след края на съвместните ви приключения. Под всяка снимка може да опишете спомените ви за съответното приключение или пък някакъв лаф, който се е зародил на конкретното парти или пътуване. Само си представи колко би било забавно след края на лятото, да запазиш спомените за него топли като пясъка по морския бряг... Намисли си декорация за фото-албума, избери най-усмихнатите ви снимки заедно и посети близката книжарница, за да си набавиш материали за изготвянето му (цветен картон, лепило, цветни маркери, щанцовани фигурки, лепящи ленти, панделки и различна хартия за декорация).

Колаж от снимки може да си измайсторите и в този вид:

4. Пожелание за всеки кръгъл час

Ако не искате да подарявате нещо материално под формата на подарък, може да напишете няколко пожелания или майтапи и да ги сложите в плик, на който да пише в колко часа да бъде отворен. В случай, че няма да прекарате деня със своя любим/любима, изпратете го/я на училище или работа с пълна чанта с пожелания, които ще го/я карат да се усмихва до часа, в който ще се видите вечерта.

 

 

5.   Чаша със специален мотив

Чашата е страхотна вещ заради честата и употреба. Колкото по-креативни бъдете в избора на картинка/надпис/снимка, толкова по-голям има чашата да се превърне в любимата вещ на човека, за когото е предзначена.

        

Ако чашата ти се струва не толкова оригинален подарък, можеш да я комбинираш със собственоръчно ‘ушито’

6. Сърцато пликче за чай

Най-хубавото е, че можеш да избереш всякакъв екзотичен аромат за съдържанието на пликчето – шоколад, карамел, роза, жасмин и т.н и в същото време да опаковаш този аромат празнично и тематично по следния начин:

 

Съюзници в изготвянето на горе изброените идейки:

-          Магазин за художнически материали „Слънчоглед” http://www.slanchogled.com/CategoryDetail.aspx?categoryID=314

-          Кулинарен блог GoodMoodFood https://sogoodfoodmood.wordpress.com/

-          Магазин за шоколадови изделия http://rschocolatier.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!