ВходЧетки, бои и страст с.. Кристина Кордова (+Снимки)Публикувано на: 24.01.2015

Автор: Василена Василева

 

Изключително много обичам съботите. Не само, защото са почивни дни, а защото имам възможността да ти представям различно творчество и да те запознавам с млади готини хора.

 

Днес ще ти представя една моя приятелка, с която се запознах на един лагер, но веднага успях да разбера с какво се занимава тя. Оказа се, че е художничка и то много добра! Казва се Кристина Кордова и учи в Природоматематическа гимназия ”Академик Иван Гюзелев” в Габрово. Участва в много клубове и извънкласни дейности, но сама признава, че рисуването е най-голямата ѝ страст.

 

"Вече четири години се занимавам с рисуване, като искрата в мен запали габровската школа „Енкаустика”. Там се научих на най-древната техника в живописта, а именно енкаустиката. Благодарение на нея бях част от редица национални и международни пленери и изложби, запознах се с много младежи, които споделяха моето хоби. Станах стипендиант на фондация „Комунитас”, което също ми позволи да обменя опит с други талантливи художници. Последваха много национални и международни признания, които ми помогнаха да придобия увереност и желание да продължа да рисувам вече не само за себе си, но и за другитe", сподели ми Криси.

 

Относно бъдещето си тя ми каза следното: "От този ми опит научих много, но несъмнено най-ценното беше, че ми даде тласък към решението с какво искам да се занимавам. Изобразителното изкуство вече е неделима част от моят живот и не мога да си представя своето бъдеще без него. Бих желала да продължа да се развивам в тази област, но също така да я съчетая и с останалите  хобита които вече съм открила и продължавам да откривам. Смятам да се занимавам с реклама, тъй като съчетава креативност и усещане за естетичното, които съм придобила от изобразителното изкуство, както и работата с хора, до която съм се докоснала благодарение на доброволчеството."

 

Ето и част от творбите ѝ:

 

Ако искаш да разгледаш още картини на Криси, може да посетиш нейната фейсбук страница!

 

WishBOX – Mечти в действие!