ВходРецепта за щастиеПубликувано на: 16.01.2015

 Автор: Сиси Василева

 

На теория, рецепта на щастието няма. Всеки сам трябва да я изгради за себе си, да си състави рецептата, по която ще приготви ежедневната доза, която да го поддържа в перфектна форма. Ето каква е моята.

 

Радвай се на малките неща в живота, които те карат да се усмихваш. Оценявай  това, което имаш. 

 

Изкрените комплименти като ,,Обичам те’’, ,,Ще те чакам’’, ,,Вярвам в теб’’, ни подтикват да се радваме на мига и да го помним. Когато човек чуе нещо хубаво няма как сърцето му да не трепне . Тогава се чувства омиротворен и щастлив.

 

Важно е да не губиш себе си. Животът е пред теб, не трябва да униваш глава в труден момент. Трябва с широка усмивка да продължиш по пътя, който си си избрал, а не да потъваш в дълбока яма от меланхолия, от която няма изход. Всеки може да бъде щастлив, стига да има желание.

 

Ако погледнеш нещата от друга гледна точка и търсиш винаги положителното нещо от случилото се, а не да се съсредоточаваш само в мислите за това колко зле е ситуацията, ще бъдеш малко по-спокоен. Колкото повече човек мисли негативно, толкова повече нерви се трупат и той подминава истинското щастие. Не трупай в себе си емоции, които бушуват от ярост, защото нищо не постигаш с това.

 

Рецептата за щастие е:

200 гр. усмивки

150 гр. добро настроение

100 гр. позитивизъм

Щипка комплименти

Две супени лъжици толерантност

Чаша отзивчивост

3 капки лоялност

Чаена лъжица преданост

Есенция от любов за постигане на жизнен аромат

 

Продуктите се смесват и миксират  до постигане на чувство на радост, което носи безкрайна удовлетвореност. Сместа се изсипва в тавата на живота и се пече на бавен огън до постигане на щастлив цвят. След като се убедиш, че си постигнал нужния ефект, извади приготвеното ястие, разрежи го и го сервирай по най-естетичния начин на масата на ежедневието и го сподели с приятел. Приятен апетит!

 

 

WishBOX - Мечти в действие