ВходКак скучните задачи могат да се превърнат в по-интересно заниманиеПубликувано на: 13.01.2015

Автор: Силвия Димитрова

 

Колко често ти се случва да имаш задача, която трябва да изпълниш, но те мързи толкова много, че я оставяш за после и така и не я извършваш. Тук ще откриеш 3 начина, с които ще ти бъде по-лесно да изпълняваш задачите си.

 

Колко пъти на ден започваш изреченията си със думата „аз трябва да” ?

 

Като например:

Аз трябва да довърша тези доклади.”

Аз трябва да напиша това есе.”

 

 

Ето три начина да се пребориш със задачите:

 

 1. „Аз избирам да ..”

Най – доброто нещо, което можеш да направиш, е да замениш фразата „аз трябва да ..” с фразата „аз избирам да .. „ , това е съветът на Грег Маккоун. С това той има предвид, че заменяйки простичките фрази, ние разбираме, че правим нещо, което желаем, и чувстваме, че това не е поредното досадно домашно задължение.

 

2. „Това ще ми погне да науча/направя ..”

Да, ужасно уморително е да пишеш есе по Български език, уморително е да пишеш и доклад по Биология, но спри за момент и помисли. Ако до сега нито веднъж не си писал доклад или си нямаш идея защо на есетата си по Български език не можеш да получиш по-висока оценка от 4, може би е защото извършваш всяко действие без желание и перспектива. Ако се замислиш как ще ти е полезно писането на есета и доклади, може би самото им изработване също ще стане по-приятно. Помогни си с изречението: "Това ще ми помогне да науча/направя ..", лично мога да ти потвърдя, че действа.

 

3. „Тази задача е важна, защото .. „

Винаги се чудиш: „Трябва ли да уча по този предмет?”, „Трябва ли да си напиша домашното?” Ами, истината е, че няма да ти навреди по никакъв начин, а вероятно ще ти помогне за бъдещето ти развитие.

Нещо, което ще ти помогне е да помислиш с какво тази задача ще ти е полезна в бъдеще, просто си кажи: "Тази задача е важна, защото .." и всичко ще се подреди след това.

 

Източник: www.themuse.com

WishBOX - Мечти в действие