Вход10-те най-търсени професии за 2015 годинаПубликувано на: 27.01.2015

Снимка: Shutterstock

Автор: Силвия Димитрова

 

Ето я и класацията за 10-те най-търсени професии за 2015 година. Провери и виж на кое място е твоята мечтана работа или просто прочети, за да се информираш и насочиш към нещо.

 

1. Медицински помощник

Все повече работни места ще има за медицинските асистенти. Типично е тази позиция да бъде заемана в офисите на лекарите, педиатрите и други здравни служители.

 

2. Софтуерен инженер

След като IT технологиите продължават да се развиват, това става и със софтуерните инженери, които правят дизайна и ни предоставят нови компютърни софтуери. Инженерът анализира и се запознава с нуждите на клиента, а след това прилага наученето на практика. И ето я новата програма и новото мобилно приложение! 

 

 

3. Фармацевт

Днешните фармацевти работят с пациентите, за да определят какви са нуждите им и какви грижи трябва да бъдат предоставени. Това нещо се нарича „фармацевтични грижи” и е свързано с всичко относно определяне, решаване и предотвратяване на проблеми свързани с лекарствата.

 

4. Фитнес треньор

Странно, но много инструктури по аеробика и фитнес треньори са заети с хора, които ходят сами на фитнес или с цели групи. Много повече хора започнаха да прекарват времето и да влагат парите си във фитнеса, вместо да стоят само пред компютъра през свободното си време. Това значи, че работата в тази област, ще се увеличи. А ще се увеличи и още повече ако и ние последваме примера им!

 

 

5. Терапевт и хирург

Както всяка година и тази ще има все по-нарастващата нужда от терапевти и хирурзи.

 

6. Радиологичен техник

Радиологичният техник е известен още и като рентгенов техник. Той обяснява процедурата с рентген на пациентите, прави нужните рентгенови снимки за лекарите и запазва информацията за всеки пациент.

 

7. Физиотерапевт

Физиотерапевтите оценяват пациентите си и планират индивидуално разработени програми за лечението им, поддържането или подобряването на физическото им състояние и за облекчаване на болката им. Заетостта в болници , клиники, спортни организации, разширени заведения и частната практика продължава да расте.

 

 

8. Стоматологичен хигиенист

Здравеопазването ни има все по–голям акцент над запазването на естествените зъби, възможността за работа на стоматологичните хигиенисти в бъдеще ще нараства. Хигиенистите проучват венците и зъбите на пациентите, премахват зъбния камък, правят рентгенови снимки на челюстите и изпълняват други интересни задачки.

 

9. Ветеринарен техник

Ветеринарните техници извършват тестове, диагностицират и лекуват заболявания при животните. Работата може да се извършва както в домашни кабинети, така и в специални такива.

 

 

10. Инженер

Нараства търсенето на висококвалифициран персонал, който е в състояние да отговаря на механичните, електрическите, електронните, автомобилните, биомедицинските и инженерните науки.  


Източник: http://www.alec.co.uk/

WishBOX – Мечти в действие