ВходМлади български таланти: Велислава Димитрова и футболаПубликувано на: 12.01.2015

Автор: Василена Василева

 

Още от древността българинът се е славел с това, че е бил талантлив и работлив. А ти какво мислиш? Какъв е твоят талант.. и не ми казвай, че нямаш! Всеки човек има талант – някои го откриват рано, а други по-късно, затова продължавай да търсиш и опитваш.            

 

За да докажа по-горе написаното, всеки понеделник ще те запознавам с млади таланти, които са успели  да се развият и да покорят света.            

 

Днешният талант, признавам си, избрах пристрастно, защото обожавам футбола. Запознай се с Велислава Димитрова, която е...футболистка.

 

Здравей! Представи се с няколко изречения.

Здравейте! Казвам се Велислава Димитрова, на 21 години съм. Занимавам се професионално с футбол от 5 години, като живея и тренирам в Германия. Играя за BV Cloppenburg, като това е втора бундеслига и с отбора ми участваме в турнина за Купата на Германия. 

 

 

Защо избра точно футболът, това не е ли игра за момчета?

От както се помня винаги съм била с момчетата по игрищата. Никога не съм си играла с кукли и гримове. На терена се чувствам друг човек – по-сигурен и по-щастлив, сякаш влизам в 90-минутна приказка. 

 

А защо в Германия, а не в някой български тим?

Баща ми живееше в Германия и там шансовете за реализация са по-големи, а и условията са прекрасни, нямат база за сравнение с България.  

 

На какъв пост играеш?

По принцип, любимата ми позиция е централен нападател, но в последно време ме пускат доста често да играя като десен халф заради бързината ми.  

 

След като реши сериозно да се занимаваш с футбол, не те ли беше страх от травмите, които можеш да получиш по време на игра?

Травмите винаги са неприятни и болезнени, но ако не поемаш рискове и си стоиш вкъщи никога няма да усетиш удоволствието в живота. Не се притеснявам от контузиите, наслаждавам се на играта и мисля за победата. 

 

 

Кой е най-големият ти успех?

На 16 години участвах в състезание с най-големите отбори в Германия, тогава нашият клуб беше аутсайдер и никой не си мислеше, че имаме шанс. На финала играхме срещу Байерн Мюнхен и ни поведоха в първите минути, никой не вярваше, че ние ще спечелим. Една минута преди края, с последни сили, скочих на шпагат да засека една топка и изравних! След това бихме дузпи и спечелихме. Може би този ден няма да го забравя никога. 

 

А как приемаш загубите?

Много тежко. Не мога да губя. След последния съдийски сигнал оставам известно време на едно място и се питам къде сбъркахме. Много пъти даже едвам сдържам сълзите си, но ставаш и продължаваш напред. Опитваш се да не повтаряш грешките и тренираш още по-усърдно.  

 

Футболът ли е това, което искаш да "работиш"?

От женския футбол не могат да се изкарат пари, но ще се занимавам докато мога. Не съм изпитвала по-голямо удоволствие от това във футбола, така че смятам да се фокусирам само върху него. Искам да си изживея мечтата, никога не е късно да започна да следвам, а футболът е до 30-35 години. 

 

Имаш ли идол и ако да, кой е той?

Моят идол е Кристиано Роналдо. Усъвършенстван до перефектност във всяка една област. Голям човек извън терена и пример за подражание на всеки подрастващ талант.

 

Какво пожелаваш на себе си и на хората, които четат блога?

Пожелавам на всички да са живи и здрави и да преследват мечтите си, да не се притесняват и да бъдат още по-упорити, а на себе си пожелавам по-малко контузии и повече голове.

 

 

WishBOX - Мечти в действие!