ВходНаучи чужд език напълно безплатноПубликувано на: 05.01.2015

Автор: Росица Митрева

 

В началото на миналата година те запознахме с платформата Duolingo. Тази година платформата претърпя много положителни промени, които заслужават да бъдат споменати и обяснени. 

 

Като начало езиците, които можеш да учиш са много повече. Ако знаеш англиийски, можеш да учиш много езици обърнати към английския. В списъка влизат популярни езици като испански, френски, немски, италиански и руски, но и езици, които може би не очакваш да срещнеш, а и ги има на сайта от съвсем скоро - холандски, датски, турски, унгарски, есперанто, украински, румънски и полски. Последните пет обаче са все още в процес на създаване. Ако не знаеш английски, а знаеш някакъв друг чужд език, има голямя вероятност да намериш курс в Duolingo, който да преподава ангрийски обърнат към твоя език! 

 

Докато учиш езика чрез платформата, тя те кара да пишеш, четеш, слушаш и говориш, сякаш си на истински реален курс. Самите уроци са геймифицирани и забавни, а ако си някъде напът и не можеш да говориш - не се притеснявай, защото има опция да не използваш микрофона си и така ти спират упражненията за говорене. Тук е мястото да кажа, че освен директно на уеб страницата, можеш да свалиш и приложението Duolingo на своя смартфон.

 

Друго подобрение е, че Duolingo брои поредните дни, в които си посетил платформата, и ти дава възможността да си поставиш дневни цели. При определена продължителност на посещенията печелиш кристалчета, с които можеш да си закупиш уроци на още по-интересни теми, например пословици и поговорки или реплики за успешно флиртуване на чуждия език. 

 

През годината бяха направени редица проучвания на уеб платформата, защото много хора се съмняваха в ефективността й. Резултатите от проучванията сочат, че 34 часа в Duolingo се равняват на семестър в университета. За две години Duolingo има вече на 38 милиона потребители по целия свят. Стани един от тях, научи езика, който винаги си искал да знаеш! 

 

 

WishBOX - Мечти в действие!

 

Можеш да прочетеш статията от началото на годината - тук.