ВходКогато теглим чертата за 2014 година...Публикувано на: 03.01.2015

Снимка: Валентина Владимирова 

Автор: Антония Симова

           

За мен годината беше изпълнена с промени – някои хубави, някои не чак толкова. През тази година взех някои важни решения за себе си. Смятам, че започвам да взимам живота си в свои ръце. Започнах да се занимавам повече с това, което искам в момента и с това, което искам да правя в бъдеще. Дадох си сметка за това, защото седнах на бюрото една сутрин и реших, че ще си направя обобщение на годината.

 

           

Замисли се какво стана с теб и как се промени ти през изминалата година. Вземи един бял лист и напиши важните събития в живота си за тези 365 дни. Случи ли се нещо, което да ти покаже колко е красив живота? Случиха ли ти се неща, които да направиш за първи път? Чувстваш ли се удовлетворен? Колко от изброените ти са със знак плюс и колко със знак минус? А защо не си поставиш и цели за новата година?

 

Направи всичко това, защото по този начин с очите си ще видиш своето развитие. Някои неща от спипъка ти ще ти се сторят глупави и ще се запиташ „Сериозно ли?“. Ще си дадеш сметка дали си постъпил правилно или не в някои ситуации. Може би ще си дадеш сметка, че си се променил, въпреки че не го усещаш. Може да се опиташ да поправиш нещата, за които мислиш, че си сгафил сериозно тази година. Ако не си много удовлетворен от годината си, те съветвам да си направиш списък с целите, които искаш да постигнеш догодина.

 

 В този ред на мисли, ти препоръчвам книгата „Списъкът на живота“ (автор – Лори Нелсън Шпилман, издателство „Книгопис“). Ако я напишеш в гугъл, ще разбереш сюжета й. Това, което аз ще ти кажа за нея са размислите, с които останах след кота я прочетох, а именно, че когато си мислим, че разбираме живота най-добре, всъщност не знаем нищо за него, и това, че целите, които си поставяме на 12, може да са много по-смислени от тези на 30 години. Тази книга я прочетох точно в момента, в който имах нужда от напомняне кое е най-важното и какво трябва да търсим, докато живеем.

           

Ще се радвам в коментарите по-надолу да споделиш с мен мнението ти за 2014 година, очакванията ти за 2015 година и мнението ти за книгата! 

 

WishBOX - Мечти в действие!