ВходНай – готините места по света за празнуване на Нова годинаПубликувано на: 31.12.2014

Автор: Силвия Димитрова

 

Много искаш тази Нова година да е по – различна и някак си по- красива? Сега ще ти предложа, някои изкушаващи местенца за празнуване.

 

Ако си готов да изхарчих спестяванията си за една по – различна Нова година, много по – далече от обикновеното празнуване и от еднообразните заведения, предлагам ти моят списък на най – готините места по света за празнуване на Нова година (който можеш да си запазиш и за догодина).

 

1)    Единбург

На Нова година можеш да се присъединиш към осемдесет хилядната тълпа, които обикалят улиците и пеят Auld Lang Syne („Миналите дни”). Празникът продължава на следващия ден с игри създадени от артисти от Старият град.

 

 

2)    Сидни

Нова година на слънце. Представял ли си си някога да прекараш Нова година в страна в която е повече от 25 градуса, а не е снежно, бяло и леденостудено. Можеш да си наемеш лодка и да гледаш фойерверките в новогодишната нощ или просто да си намериш място в парка и да се наслаждаваш на гледката.

 

 

3)    Гоа

Как ти звучи да прекараш празника край Индия? Нова Година е най -доброто време, през което да отидеш на парти в Гоа. Малко е неудобно да танцуваш, а пясъкът на плажа да се мушка между пръстите на крака ти, но това се компенсира от страхотните фойерверки, приказните лампички по палмите и не на последно място – топлото време.

 

 

 

4)    Рио де Женейро

Практически е средата на лятото в Рио, така че почти всички вместо във затворени клубове, купонясват по улиците. Можеш да се присъединиш към двумилионната група от хора на плажа, които гледат фойерверките.

 

 

5)    Берлин

Ако обичаш съзтезания, направо стягай багажа за Берлин. На Нова година в Берлин се провежда ежегодното съзтезание с палачинки. Бегачи във фантастични рокли поемат маршрути от 2, 4, 6, 10 дори 15 км., мятайки палачинки през цялото време. Вечерта партито започва пред Бранденбургската врата.

 

 

6)    Ню Йорк

Ню Йорк е известен със Тайм Скуеър и със невероятните любовни приказни моменти, които се случват там. Е, ако си безнадежден романтик, имаш приятелка, която отчаяно иска да бъде целуната на красиво място, под звездите, не знам какво чакаш. Стягай багажа и право към Ню Йорк!

 

 

Източник: cntraveller.com

 

WishBOX – Мечти в действие!