ВходКоледа е - празникът за душата отново е тукПубликувано на: 25.12.2014

Снимка: Валентина Владимирова

Автор: Василена Василева

 

Отново настъпи онова време от годината, когато хората отварят сърцата си. Онова време от година, когато всеки забравя лошото, мъката изчезва от сърцето, злото се скрива в своята дупка, за да даде път на добрината, която върви по целия свят и дарява щастие. Дори най-суровият и нещастен човек е способен да се усмихне на този светъл празник. Сърчицата на безброй дечица тупкат в очакване на добрия старац, който ще им донесе бленуваните дарове.

 

 

На Коледа хората стават благи и смирени, готови да помогнат на нуждаещият се и осмислящи своите постъпки, клонейки към по-добро. И дори да нямат пари за скъпи подаръци, всички са щастливи, че просто е Коледа. Вървейки по улицата няма как да не се усмихне човек, гледайки украсата и неволно слушайки коледните песни, които звучат отвсякъде и напомнят, че е празник. А дори и да не излизаме от вкъщи снежинките ще почукат на прозорците ни и ние заинтригувани ще погледнем през тях и ще видим магията, която е омагьосала цял свят. При тази гледка нямам как да не се развълнуваме и още веднага да не ни се поиска да се включим в пейзажа. Така действа Коледата. Дори и най-големият „г-н Скруч“ става мило ангелче.

 

 

Това е Коледа – време всеки да потърси искрата в себе си, да си спомни, че въпреки трудностите и злото по света, доброто съществува и ние го носим в себе си. Време всеки да погледне към небето и да каже благодаря. Време да отидем при нашите близки да ги прегърнем и да усетим колко ги обичаме. Време да подадем част от залъка си на стоящия до нас просяк и да се усмихнем на света.

 

Коледа е навсякъде и не са нужни много усилия, за да бъде забелязана – носи се във въздуха. Отново е Коледа и отново ще бъде, защото Коледа е любовта, която остава в сърцето завинаги.

 

WishBOX - Мечти в действие!