ВходПисмата на известните... Били Джо от група Green DayПубликувано на: 09.12.2014

Превод: Росица Митрева

 

На 2 декември 1996г. една ядосана майка пише агресивно писмо на групата Green Day. То определено изнервя бандата и майката получава ръкописно написан отговор от 24-годишния Били Джо Армстронг. Тази размяна на думи е вдъхновила песента "Reject" от албума на групата - Nimrod.

 

А ето ги и двете писма...2 декември 1996г.

Green Day

P.O. Box 710

Berkeley, Ca 94701-0710

 

Относно: Insomniac

 

Аз съм родител и много ме смути касетката, която моят 8-годишен син слушаше. Неговата 60-годишна баба му я подари за рождения ден без да знае нищо за точното й съдържание. В магазина не е имало никаква табела или стикер, който да предупреждава родителите за съдържанието на касетката. Проблем, за който смятам да говоря с правилните хора.

 

Вече не може ли да се прави музика? Тази касетка не е нещо, с което един певец или текстописец може да се гордее. Ужасяващо е и е една от най-лошите интерпретации на това какво е изкуство, които съм имала нещастието да чуя. Знам, че групата може да прави добра музика, защото съм ги чувала и преди. Например песента "When I Come Around" е една от любимите на сина ми и той винаги я пееше с баща си когато слушаха MTV или се возеха в колата заедно.

 

Човек не трябва да пее глупости за да има последователи и той трябва добре да помисли точно какви хора иска да го слушат и следват! Това може да не смени типа ви музика или погледа ви върху изкуството да правиш музика, но вече име едно семейство, което никога повече няма да си купи такъв боклук като ваша касета. Имам голяма уста и ще кажа за този случай на всички, които познавам. Касетката ви е боклук, както сами знаете, пращам ви я и нея.

 

Защо не направите нещо позитивно и не се поправите!!!! Няма ли достатъчно глупости и боклуци по света? Всички мисли и идеи, които втълпявате в главите на младите, ме плашат. Имате толкова много влияние над хората. Защо не го използвате за нещо всъщност ДОБРО и ХУБАВО?

 

Подписано…

 

А ето и отговора на писмото, което получава жената.

 

 

Току що получих писмото ви и това е моят отговор.

 

Не пиша музика за родители, баби и дядовци или 8-годишни. Пиша я за себе си и ще кажа в нея всичко, което си искам. Това е разликата между мен и вас. Аз правя това, което искам, а вие това, което ви е казано.

 

Очевидно не живеем на една и съща планета. Мисля, че хората като вас са нахални и ме обиждат и се радвам, че няма да купувате моята музика. Следващият път препоръчвам да направите малко проучване преди да купите такъв “боклук” на малкото ви момче. Би ви спестило малко пари.

 

Били Джо и останалата част на Green Day

 

Подписано…


Послепис: Прави сте за едно нещо…. наистина имате голяма уста.

 


Източник:lettersofnote.com

 

 WishBOX - Мечти в действие!