ВходТази кратка анимация ни напомня за смисъла на мечтитеПубликувано на: 18.01.2014

Автор: Росица Митрева 

 

Докато гледах различните коледни клипчета от една наша предна статия, която може да разгледате тук, попаднах на едно другo на пръв поглед зимно клипче. Гледах го като през цялото време, около 2 минути, очаквах да се случи нещо. С наближаването на финала това нещо се случи и тръгнах да се разочаровам и даже шокирам, че такъв ще бъде краят на тази красива анимация. Точно тогава, съвсем накрая, се изненадах изключително приятно. Не бях успяла да позная как ще завърши всичко и сега като се замисля, не бих могла да се сетя за по-прекрасен финал от този, който авторът е поставил.

 

Това е една от тези поучителни анимации, които макар и много кратки ти оставят нещо, върху което да помислиш. Посланието е това, което прави клипчето толкова прекрасно. Мечтите са важни. Трябва да мечтаем, да се стремим към височините. Да си поставяме цели и да ги следваме. 

 

Бях толкова впечатлена и разчувствана, че проучих хората, които стоят зад този филм.

 

Режисьорът се казва Джон Петингил (John Pettingill). Този филм е ключова част от неговия собствен път към финалната цел. Прави го като завършващ проект на своята Магистърска степен по изящни изкуства в Селскостопанския и Механичен университет в Тексас (The Agricultural and Mechanical College of Texas). Клипът става известен след като печели втора награда на международен фестивал за компютърна анимация. (Първата награда печелят клипчетата на тема “Ако животните бяха кръгли”, които може да гледате тук.)

 

Освен Петингил, още 26 студенти работят по филма доброволно или като част от своята работа в клас. На моменти 20 души работят едновременно по проекта. Накрая те постигат своята голяма цел - професионално изглеждащ и много поучителен кратък филм, който успява да покори върховете на няколко класации и да бъде добре оценен на поредица от филмови фестивали.

 

За своя филм Петингил казва, че “приключението на момчето е метафора за преживяванията, които са по-големи от животa”.

 

Почувствай този филм по свой начин, извлечи своята поука, помечтай...

 

 

 

WishBOX - Мечти в действие!

 

 

Източник: one.arch.tamu.edu