ВходМлади български таланти: Мария Чепилова и бойните изкустваПубликувано на: 01.12.2014

Автор: Василена Василева

 

Още от древността българинът се е славел с това, че е бил талантлив и работлив. А ти какво мислиш? Какъв е твоят талант.. и не ми казвай, че нямаш! Всеки човек има талант – някои го откриват рано, а други по-късно, затова продължавай да търсиш и опитваш.        

 

За да докажа по-горе написаното, всеки понеделник ще те запознавам с млади таланти, които са успели  да се развият и да покорят света.        

 

Днешният талант се казва Мария Чепилова, която владее бойни изкуства.

 

Здравей! Представи се с няколко изречения.

Здравейте! Казвам се Мария Николова Чепилова, на 13 съм и уча в основно училище "Христо Максимов" гр. Самоков и тренирам киокушин карате. Още от малка обичам да спортувам, особено бойни изкуства, така един ден баща ми ме заведе в доджото (залата по карате), хареса ми и започнах обучението си. Тренирам от 5 години и малко, като започнах в началото на втори клас, а сега съм седми.

 

Кое състезание считаш за най-големия си успех и защо?

Най-големият ми успех е първо място от световното първенство 2013 във Варна, защото ми бе първо състезание на голямото татами, а съперничките ми бяха опитни.

 

Как се справяш с препятствията и провалите?

Трудно приемам всякакви провали, но все пак силата е там да се изправиш, когато паднеш!

 

 

Мислил ли си с какво искаш да се занимаваш след училище?

Все още не съм решила, но съм добра в областта на математиката, затова предполага, че ще е нещо свързано в нея.

 

Какво в математиката ти харесва и как си представяш работата си там?

Представям се перфектно за сега и най-много харесвам това, че трябва да мислиш и упражняваш, а не като в повечето предмети просто да четеш урока.

 

Променя ли се отношение на момчетата към теб като знаеш бойни изкуства?

Хахаха, добър въпрос, може би малко.

 

Кой е твоят идол и защо?

Разбира се много уважавам всички спортисти и по-точно киокушинци, но моят идол определено е Анди Хуг. Възхищавам се не само на играта му, но и на това какъв човек е бил. Освен него мой идол е и Александра Маринова - представителка на българския национален отбор жени. Мечтая да бъда като нея и да вървя по стъпките й.

 

Има ли нещо друго, което искаш да споделиш?

Да! Всичко, което съм постигнала е по вина на моя сенсей (треньор) Румен Санкийски, за което съм му безкрайно благодарна!!!

 

 

WishBOX - Мечти в действие!