ВходСледващият път, когато вашите ти кажат да не играеш повече на компютъра, им прати тази статия (+ видео)Публикувано на: 10.12.2014

Автор: Силвия Димитрова

 

Не знам как е при теб, но при мен, момчетата постоянно си говорят за компютърни игри през междучасието. Вкъщи все им се карат, защото геймърството не е полезно поради куп причини, които са намерили из интернет. Например нарушено зрение, рязко качване на килограмите, дори и психични отклонения.

 

Аз реших да се поровя из интернет и да открия неща, които са полезни при дългото стоене пред компютъра и играенето на игри, за да има какво да отговориш следващия път на родителите си, когато пак ти се скарат.

 

Пример, който мога да дам са моите родители. Постоянно ми дуднат, че компютърните игри влияят на училището и на учението ми. Не знам от къде могат да бъдат толкова сигурни при положение, че доста научни факти показват, че геймърството е доста полезно.

 

 

Много ученици, студенти, а дори и възрастни, се разтоварват като отидат в парка и потичат или просто се разходят. Доказано е обаче, че дори един час игра на голф, може да ти помогне с ученето в дългосрочен план, а пък една екшън игра е способна да премахне стреса.

 

Един много интересен учен – Джейн Макгонигъл, е посветила кариерата си именно на това да изследва по какъв начин компютърните игри ни влияят добре. Тя осъзнава, че в момента има милиони хора, които играят онлайн. Джейн си задава въпроса какво би станало, ако вместо тези хора работят заедно, за да постигнат някаква виртуална цел, решат да работят заедно в истинския живот, за да разрешат някакъв проблем.

 

В нейната много интересна лекция, тя ни разказва как е възможно това.

 

 

WishBOX – Мечти в действие!