ВходКонкурси – месец ДекемвриПубликувано на: 27.11.2014
Снимка:  Валентина Владимирова

Снимка: Валентина Владимирова

Подбрал: Росица Митрева и Яна Неделчева

 

Национален конкурс за коледна картичка „Весела Коледа за всички“

Организатор:

Краен срок: 12 декември 2014г.

Изпрати на:

Гр. Сливен, 8800, зала „Сирак Скитник“, бул. „Цар Симеон“ № 2

Гр. Сливен, 8800, зала „Сирак Скитник“, бул. „Цар Освободител“ № 13

Тел.: 044/622083; 1892 218 198

Участвай в поредното издание на конкурса и зарадвай някого в навечерието на празниците – всички картички, участващи в конкурса ще бъдат дарени на социалните служби и домовете за стари хора в градовете Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

Участниците са разделени в четири групи:

I група – до 7 години;

II група – от 7 до 11 години;

III група – от 11 до 15 години;

IV група – над 15 години.

Задължително условие за участие в конкурса е четливото изписване (На отделен лист приложен вътре в картичката) трите имена, възраст ,училище,град,Държава и телефон за връзка . При желание от негова страна може да бъде добавена и друга допълнителна информация.

В регламента на конкурса няма ограничения в размера и техниката използвана при изработването на картичките.

На участниците от всяка група ще бъдат раздадени награди и грамоти за първо, второ и трето място, както и поощрителни награди.

Повече информация тук.

 

 

Копнеж за корица на „Приказки за юнаци и злодеи: Промяна“

Организатор: Фондация „Човешка библиотека“

Краен срок: 21 декември 2014 г.

Изпрати на: poslednorog (at) gmail.com

„Приказки за Юнаци и злодеи: Промяна“ е предстоящо издание в поредица „Човешката библиотека“. Книгата разказва за гражданските протести от миналата година, окупацията на СУ „Св. Климент Охридски“ от Ранобудните студенти и други зреещи промени. Тя представлява колективна история: в случването, споделянето и написването й участват осемнадесет души. „Промяна“ дава още един поглед към събитията от 2013 година – различен от онова, което видяхме в медиите; допълващ онова, което четохме в блоговете; съсредоточен върху чисто човешката им страна.

Търси се корица, която да краси електронното и евентуално хартиеното издание на книгата. Победителят в конкурса ще получи процент от продажбите на книгата – поне 70 лв. А художниците на всички харесани корици – по три електронни книги от поредица „Човешка библиотека“.

Изискванията за формата, дизайна, техниката, както и някои насоки и наградите, можете да видите тук.

 

 

The Happiness Apps Challenge

Организатор: The Art of Living Foundation

Краен срок: 24 декември 2014 г.

The Happiness Apps Challenge цели да вдъхнови умове в областта на технологиите и дизайна, за да бъдат създадени продукти, които ще увеличат коефициента на щастието по света.

Крайният продукт трябва да бъде един от следните: IOS мобилни приложения; Android мобилни приложения; Web Apps и Social Apps. Продуктите трябва да са около една или комбинация от следните теми:

- Разпространение и увеличаване щастието;

- Повишаване на производителността на труда чрез щастие;

- Намаляване на стреса и депресията.

В конкурса могат да участват физически лица, екипи и организации от цял свят. Участниците трябва да имат навършени 16 години и пълнолетие в неговото/нейното място на пребиваване.

Награди: общо 50 000 щатски долара

Повече информация за участието и изискванията тук.

 

 

Копнеж за зелени разкази (ама наистина)

Организатор: Фондация „Човешката библиотека“

Краен срок: 30 декември 2014 г.

Изпрати на: poslednorog (at) gmail.com

Човешката библиотека ви кани да напишете и споделите разкази, които показват как взаимодействаме със и се грижим за света отвъд самите нас (природата) – независимо дали се развиват в миналото, настоящето или бъдещето; без значение от жанра.

Всички отличени от журито разкази ще бъдат включени в първата антология „Зелени разкази (ама наистина)“, която ще излезе през пролетта на 2015 г.

 Повече информацияза критериите и изискванията тук.

 

 

Стипендиантска програма за студенти „Изкуства“

Организатор: Фондация „Св. Св. Константин и Елена“

Краен срок: 31 декември 2014 г.

Целта на програмата е да подкрепи реализацията на конкретни студентски творчески проекти. Те ще бъдат избрани след конкурс, като победителите ще имат възможност да получат финансиране за своя проект.

Квотите на програмата за учебната 2014/2015 година са две годишни стипендии. Първата е за проект в област „Сценични изкуства“ (театър, опера, балет, танц, кино, анимация, музика, сценография), втората – в област „Изящни и приложни изкуства“ (живопис, графика, скулптура, фотография, керамика, дърворезба, художествен текстил, металопластика, силикатни форми, стъклопис).

В конкурса могат да участват студенти, обучаващи се в редовна, задочна или дистанционна форма по някоя от бакалавърските или магистърските специалности по изкуства във висшите учебни заведения в България, акредитирани от Министерството на образованието и науката.

Всяка от стипендиите е на стойност 3 000 лева (общо 6000 лв. за двата проекта) и се изплаща еднократно на авторите на спечелилите проекти. Стипендиантите ще имат ангажимента да реализират своя проект до 1 година след получаване на средствата.

Крайният срок за кандидатстване по програма „Изкуства“ за 2014/2015 година е 31.12.2014 г. Победилите проекти ще станат известни през втората половина на март 2015 г. Творческите разработки следва да бъдат реализирани до средата на април 2016 г.

Повече информация и необходимите документи за кандидатстване ще намерите тук.

 

WishBOX – Мечти в действие!