Вход4 признака, че носиш в себе си умения на добър менджър бизнес развитие (+видео)Публикувано на: 25.11.2014

 Автор: Десислава Докина

 

По традиция всеки вторник с видеа на ментори от различни професионални области мислено си задаваме въпроса „Да бъда или да не бъда... ?” Досега се поставяхме на мястото на :

ветеринарен лекаргенеколог, мениджър логистика, инвестиционен банкер, архивист и библиотечен директор.

 

Дойде времето и на така популярната професия Мениджър.

 

Все повече мои приятели записват MBA-програми заради привлекателните професии мениджър, управител, директор.

 

Преди да изберем специалност е добре да се замислим за личностните качества, които притежаваме, защото това е нещото, което е по-малко застъпено в учебните дисциплини и на университетските семинари.

 

Повече за професията мениджър бизнес развитие можем да разберем от личния кариерен път на Валентина Николова, практикуваща тази професия  в Entrea Capital (независима българска консултантска фирма в областта на инвестиционното банкиране).

 

Ето обобщено какви качества, според нея, трябва да притежаваш, за да бъдеш успешен на позиция „Мениджър бизнес развитие”:

 

1.          Трябва да можеш да отстъпиш една стъпка назад и да погледнеш фирмата, за която работиш в нейната комплексност, да се орентираш за ситуацията, в която фирмата се намира и да можеш да откриеш възможности за нея.

2.          Трябва да имаш особен афинитет към динамиката и разнообразието заради големите предизвекателства, които те очакват на подобна позиция

3.         Да можеш да попиваш полезното от случващото се около теб и да си с отворени сетива, за да се учиш от най-добрите

4.          Взаимоотношенията на работното място, вътре в офиса са от изключително значение и затова е важно да можеш да комуникираш по правилен начин , да ‘обгрижваш’ постояно познанствата си и да изграждаш взаимоотношения с хората.

 

Валентина Николова е родена в Габрово и е завършила там езикова паралелка с английски в Априловската гимназия. Преди Entrea Capital Валентина е част от основополагащия екип на фондация „Заедно в час", където отговаря за партньорствата с институциите и плавното стартиране на новата мулти-милионна програма в сектор образование. Преди това Валентина е енергиен експерт в Център за изследване на демокрацията – водещ изследователски институт. Тя също е работила в McKinsey & Co. в София и е стажувала в Booz Allen Hamilton и FINCA International във Вашингтон. Завършила е магистърска степен по обществени политики в Duke, САЩ, където основава университетската организация - Duke Microfinance Leadership Initiative, и бакалавърска степен по английска филология в Софийски университет. 

 

 WishBOX - Мечти в действие!