ВходПоглед през обектива на.. Никола Пешков (+ снимки)Публикувано на: 22.11.2014

Подбрал: Василена Василева

 

Добро утро! И за да ти пожелая една прекрасна събота, ще те запозная с един човек, с когото се запознах съвсем наскоро и се оказа, че има неща, по които си приличаме. На първо място е фотографията и в това ще се състои днешната статия.

 

Представям ти Никола Пешков, който е на 16 години и е от град Самоков. Учи в ПГ "Константин Фотинов" в паралелка с природо-математически профил.  В свободното си време обича да снимам: това е неговият начин да изрази себе си и своите мисли. Любител-фотограф е от 2 години и половина, но ако не ми беше казал, щях да го нарека професионалист!

 

Ето какво ми сподели Ники: "За този период от време съм срещнал много хора и фотографи, които ми помогнаха и научиха на тънкости в снимките, за което съм им безкрайно благодарен! Фотографията е хоби, което отнема доста време, но ми доставя огромно удоволствие да показвам на хората света от моята гледна точка. Доста хора мечтаят да обиколят света, аз пък мечтая да обиколя България и да снимам всяко едно прекрасно място, защото тук има невероятни кътчета, до които всеки един българин би искал да се докосне. Харесвам пейзажната фотография, защото природата е най-добрия художник за мен, но от скоро се занимавам също със портретна и спортна фотография."

 

Въпреки страстта му към фотографията, след като завърши гимназазия, Ники мисли да учи за инжинер и да се занимава с компютри или автомобили.

 

Ето и няколко негови фотографии:

 

 

 

 

 

 

 

 

 WishBOX - Мечти в действие!

 

Знаем, че обичаш да пишеш, свириш, танцуваш, рисуваш графити, пееш, снимаш... Пиши ни и ни покажи как обичаш да се изразяваш и може да попаднеш в нашия блог!