ВходМлади български таланти: Кристиян Тодоров (+ видео)Публикувано на: 17.11.2014

Автор: Василена Василева

 

Още от древността българинът се е славел с това, че е бил талантлив и работлив. А ти какво мислиш? Какъв е твоят талант.. и не ми казвай, че нямаш! Всеки човек има талант – някои го откриват рано, а други по-късно, затова продължавай да търсиш и опитваш.

 

За да докажа по-горе написаното, всеки понеделник ще те запознавам с млади таланти, които са успели  да се развият и да покорят света.

 

Днешният талант се казва Кристиян Тодоров, а неговата даровитост е да свири невероятно на пиано.

 

Здравей, Крис! Представи се с няколко изречения.

Здрасти! Казвам се Кристиян Тодоров и съм от с. Горна Малина. В края на другия месец ще навърша 13 години, като в момента съм шести клас, а би трябвало да съм седми, но родителите ми са решили да удължат с още една година безгрижното ми детство. Единствено дете съм. Свиря на пиано, участвам в конкурси и печеля много награди.

 

Как разбра, че имаш талант?

Историята е доста интересна. Докато стачкуваха учителите, аз не ходех на детска градина и много често скучаех у дома. В същия момент, приятели на родителите ми, търсеха госпожа по пиано за дъщеря им и мама реши да потърси и за мен. Първите ми две години, в които свирех на пиано бяха ужасни – учителите не ми даваха нищо ново, а тъпчехме на едно място, тогава живеех още в София. След това се преместихме в Горна Малина и за да не приключа със свиренето на пиано, мама отново ми потърси госпожа. И тук, искам да благодаря на Бинка Георгиева, която все още е мой учител. Тя ме научи на толкова много неща и още същата година спечелих 2-ро място в конкурса “Орфеева дарба”. Това е конкурс, в който участвам всяка година и печеля винаги първо място, вече четири години подред.

 

 

От колко време се занимаваш с музика?

Занимавам се с музика от седем години, като от пет години професионално.

 

Какви конкурси си печелил?

Както казах по-горе –  в “Орфеева дарба имам едно второ и четири първи места. В “С крилете на музиката” съм бил втори. Най-престижните ми участия са в международния конкурс “Млади виртуози, където спечелих трето място и конкурса “Панчо Владигеров, където ме отличиха със специална награда – пиано! Беше много успорвано състезание, защото там всички деца бяха от музикални училища. Участвал съм и в конкурси извън Бъргария – Итали, Прага и Виена, откъдето се прибрах отново с първи места. Сега се подготвям за участие в Лондон – любимият ми град.

 

 

Мислил ли си с какво искаш да се занимаваш след училище?

О, да! Искам да завърша английска и немска филология, а след това да стана преводач. Също така искам да живея в Канада. Колкото до музиката – искам да е само хоби.

 

Кой е твоят идол?

Моят идол е Йохан Себастиан Бах. Харесвам го, защото той е майстор на полифонията, а тя е най-трудна.

 

 

WishBOX - Мечти в действие!