ВходНационален конкурс "Добротворчество"Публикувано на: 13.11.2014

Автор: Антония Симова

 

Днес ти представям няколко интересни възможности, с които да покажеш себе си в света на изкуствата и не само.

 

Националният конкурс „Добротворчество“ е за млади музиканти, художници, писатели или хора, които искат да се занимават с изкуство, наука или нещо друго, но финансовите им проблеми, не им позволяват да продължат висшето си образование.

 

Конкурсът се реализира благодарение на безвъзмездната подкрепа на платформа за благотворителност – „Милостив“, фондации, българи и български фирми както в страната, така и в чужбина, с награден фонд 7 100 лева.

 

Категориите са следните:

 

  • Категория Музикална интерпретация – за учащи музиканти на възраст между 14 и 25 години

За първият кръг е нужно да попълниш стандартен формуляр, да изпратиш аудио- или видеозапис на 2 контрастни пиеси и да направиш малък план-проект за концерт в социално заведение за хора в неравностойно положение в твоя град. Крайният срок за всичко това е 25 януари 2015 г.

 

  • Категория Млади художници – за художници на възраст между 16 и 29 години

За първият кръг трябва също да попълниш формуляр и да се регистрираш на сайта http://smyart.com , където ще бъде нужно да изпратиш до 3 снимки на твои авторски творби. Крайният срок за участие е 31 януари 2015 г.

 

 

  • Категория Млади писатели – за писатели на възраст от 16 до 26 години

За да участваш в началния кръг трябва да попълниш формуляр и да изпратиш твой авторски текст. Крайният срок за участие е 20 януари 2015 г.

 

  • Категория Младежи в затруднено финансово положение, желаещи да учат висше образование – за младежи до 21 години

 

Документите, които трябва да бъдат изпратени са информация за контакт, мотивационно писмо, документ от учебно заведение за успех над 4.50 и документ, удостоверяващ, че сте социално слаби или в неравностойно положение. Краен срок за участие – 10 януари 2015 г.

           

Възможностите, които предлага конкурса са огромни. Наградите са страхотна инвестиция в твоето бъдеще. Ако музиката, рисуването или писането те влече, дори не умувай дали да се включиш, а започвай да обмисляш как да направиш представянето ти изключително. Ако пък знаеш с какво искаш да се занимаваш и знаеш, че с това би помогнал на някого, но финансовата част ти е проблем, вече знаеш, че не е. Този конкурс ти дава крила, за да тръгнеш по своя път.

           

Победителите ще получат наградите си през месец април 2015 г. в галерия "България" на Софийска филхармония.

 

Допълнителна информация за конкурса можеш да получиш на: www.milostiv.org/dobrotvorchestvo

           

 

WishBOX - Мечти в действие!